Cultura

Mor Bernat Capó, Fill Predilecte de Benissa

Bernat Capó
Bernat Capó

L’escriptor i periodista i Fill Predilecte de Benissa, Bernat Capó, ha mort aquest matí als 89 anys després de molt de temps malalt. El batle de la localitat, Abel Cardona, ha destacat que “ha sigut una pèrdua tranquil·la perquè feia molt de temps que s’estava apagant, però no per esperada, deixa de ser trista”. Cardona ha remarcat també que és “una pèrdua enorme per al municipi perquè era una gran representant de Benissa i allí on anava parlava del seu poble”.

El batle ha recordat que fa una parell de setmanes la Universitat d’Alacant li va concedir la distinció del ‘Llorer d’Or’, acte al qual ja no va poder assistir.

A l’octubre de 2016, el municipi de Benissa el va nomenar Fill Predilecte de la localitat, una iniciativa impulsada pel Departament de Valencià de l’IES Josep Iborra, que va ser aprovada per unanimitat en el ple celebrat el 13 de setembre. Es tracta d’una distinció amb la qual es reconeix la trajectòria professional de Capó que sempre ha estat lligada a Benissa.

Bernat Capó posseïa un brillant trajectòria com a periodista i escriptor. La seua primera experiència com a periodista va ser el 1949, en fundar, juntament amb altres estudiants benissers a València, el setmanari satíric El Garbell i posteriorment va treballar en diverses publicacions. A nivell comarcal, va ser el fundador i director del Poble de la Marina. Com a escriptor, Benissa ocupa una part essencial en la seua obra. Ha conreat la narrativa i la divulgació literaturitzada de la història, les tradicions i els costums valencians, especialment els de Benissa i la comarca de la Marina Alta. Capó també compta amb una gran trajectòria cívica, sent regidor de l’Ajuntament de Benissa entre 1979 i 1991, impulsant la construcció del Centre Cultural, la compra de la Sala del Consell, la creació dels Premis ’25 d’Abril’ i els certàmens de pintura i fotografia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?