Cultura

Bernat Capó rep la medalla de plata del Consell Valencià de Cultura

Acte de lliurament de la medalla de plata del Consell Valencià de Cultura a Bernat Capó
Bernat Capó mostra la medalla de plata del CVC

Bernat Capó va rebre anit, de mà de Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura, la Medalla de Plata de la institució, com a “Benefactor del Patrimoni Cultural Valencià”. L’acte, que va tindre lloc al Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa, va acollir més de 300 persones, que van acompanyar l’escriptor en aquesta nit tan especial.

Aquest guardó, lliurat a Capó per la seua extensa obra literària i pel seu compromís amb la llengua dels valencians, va partir d’una decisió presa per unanimitat el passat mes de febrer pel Ple del Consell Valencià de Cultura.

Va introduir l’acte la regidora de Cultura, Pepa Martí, presentant les autoritats presents, entre elles la Directora General de Cultura, Marta Alonso, i agraint als membres del CVC, que tingueren la deferència de lliurar la medalla a Benissa, facilitant, així, que molts familiars, amics de l’escriptor i veïns del municipi, pogueren estar presents durant l’acte.

A continuació, Pere Cabrera, amic de Capó, i persona molt implicada en el món de la cultura i l’educació a Benissa, es va dirigir al públic assistent, i va narrar la trajectòria de l’escriptor, destacant la seua tasca com a periodista i també el seu pas per la política municipal, al front de les àrees de Cultura i Hisenda.

Després de les paraules de Cabrera, li va tocar el torn a Jesús Huguet, qui a més, li va lliurar personalment a Bernat Capó la Medalla de Plata del CVC. Huguet va descriure Capó com un dels seus principals referents al llarg de la seua vida. A més, va recordar que Bernat és l’autor que més exemplars de literatura infantil ha escrit en tot el territori valencià. A continuació, va llegir l’acta institucional per la qual s’atorgava el guardó a l’homenatjat.

A continuació, i amb molta emoció en les seues paraules, Bernat va dedicar la seua intervenció als seus pares. El relat que va oferir no va deixar indiferent a ningú, i el públic va quedar embadalit amb el seu parlament.

Va tancar l’acte, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, el qual va mostrar la seua satisfacció perquè un benisser rebera una de les distincions culturals més importants que s’atorguen al País Valencià. Roselló va fer un repàs dels moments més destacats de la vida de Bernat, en la seua faceta de periodista, i posteriorment, en la seua faceta de narrador, donant valor a la llengua dels valencians.

Parlament de Pere Cabrera en l’acte de lliurament de la medalla de plata del Consell Valencià de Cultura a Bernat Capó

Parlament de Bernat Capó en l’acte de lliurament de la medalla de plata del Consell Valencià de Cultura

A continuació reproduïm el vídeo que va fer el nostre amic i col·laborador Vicent Ibañez:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dO-e5HuC6MU[/youtube]

 

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?