Política

La Junta Electoral Provincial no permet que Infobenissa estiga el diumenge informant des del col·legi electoral

Llibertat d'expressió (foto del flickr d'art_es_anna)
Llibertat d'expressió (foto del flickr d'art_es_anna)

Infobenissa va sol·licitar fa unes setmanes, mitjançant una instància presentada per escrit a l’OAC de Benissa, que se’ns permetera aquest diumenge 22 de maig cobrir les eleccions locals de la mateixa forma que ho vam fer als comicis de 2007.

Aquesta instància va ser remesa per l’Ajuntament de Benissa a la Junta Electoral de Dénia, la qual sembla que va perdre la nostra instància. Feta la reclamació per part de l’Ajuntament, finalment ha estat la Junta Electoral Provincial d’Alacant la que ha resolt no autoritzar-nos a instal·lar dues taules, dues cadires i tindre disponible un punt de connexió elèctrica en el col·legi electoral per poder treballar amb els nostres portàtils. Volem, no obstant, posar de manifest el nostre agraiment al personal de l’Ajuntament de Benissa per l’ajuda amb aquestes gestions davant al Junta Electoral.

La nostra intenció era fer un seguiment minut a minut a les xarxes socials on Infobenissa està present (Facebook i Twitter) de tot el que ocorria durant la jornada electoral, amb fotos i talls de veu als candidats. Així mateix, preteniem seguir l’escrutini en directe perquè els nostres lectors pugueren estar assabentats com abans millor dels resultats.

La Junta Electoral alega que només tenen dret a entrar als locals, segons l’article 91 de la LOREG, els electors, els representants de les candidatures, apoderats i interventors, notaris, agents de l’autoritat, membres de les Juntes Electorals, Jutges d’Instrucció i persones designades per l’Administració per obtindre informació sobre els resultats de l’escrutini.

Des d’Infobenissa continuarem informant durant la cita electoral, però evidentment modificant la forma de treball. Un dels nostres membres es desplaçarà fins el col·legi electoral a les 20.00h, moment en què comença l’escrutini, per anar transmitint els resultats via mòbil a un altre dels membres, el qual anirà actualitzant tots els resultats a la web. També aniran afegint-se al llarg del dia, les dades de percentatge de participació i s’analitzaran respecte a les obtingudes el 2007.

Tota aquesta informació estarà present a la web, però tindrà major fluïdesa a les xarxes socials, permetent que els usuaris puguen opinar sobre les dades que anirem introduïnt. Per tant, si encara no vos heu fet seguidors d’Infobenissa, a Twitter o Facebook, és un bon moment per començar punxant als enllaços anteriors.


Comentaris a la notícia

Belén Ivars

És una llàstima. En les anteriors eleccions jo les vaig seguir des d'Alacant, i van estar molt ben cobertes per Infobenissa.

Ànims!!!


Ramona Rosbif

El senyor amo de la Formula I demana el vot per al PP i la JEC considera que és llibertat d'expressió. El senyor (o monsenyor, no estic massa treta amb l'escala eclesiàtica) Rouco Varela demana el vot a missa el dia de reflexió i el dia de les elecciones i no passa res la JEC considera que és llibertat d'expressió. Ara que unes persones vullguen exercir el dret a la informació objectiva de les dades electorals i, no pot ser!, la llei electoral ho prohibeix!. En quin món estem vivint?. DEMOCRÀCIA REAL JA!!!!
Endavant Infobenissa!, els demócrates estem amb vosaltres.


Voleu deixar un comentari a la notícia?