Política

Entrevista del Canfali als polítics benissers sobre l’any 2006

Juan Bautista Roselló, batle (PP)

El millor: L’any 2006 ha estat realment positiu. Hem posat en funcionament l’Agenda Local 21, que està funcionant molt bé com a fòrum de participació ciutadana. De fet, per primera vegada en la història, els propers pressupostos del 2007 per a Benissa seran participatius sent, a més a més, un ajuntament pioner en aquest tipus d’iniciativa. Per altra banda, aquest any s’han dut a terme i finalitzat projectes tan importants com el de la piscina coberta municipal, que en propers dies obrirà les seues portes; el nou Mercat d’Abastiments en el carrer Hort de Bordes, en el qual ja s’ha iniciat el procediment de lliure concurrència per a accedir a un local; la instal·lació de gespa artificial al Camp Municipal de La Costa, que tanta falta feia; i la transformació de l’antic cementeri de Bellita en un bonic parc públic. Aquestes i moltes altres iniciatives han fet que aquest any haja sigut especialment intens. Per últim, no hem d’oblidar que el nostre poble està gaudint d’una etapa de prosperitat sense precedents i no han faltat les iniciatives emprenedores i el treball, que són dos aspectes fonamentals per al desenvolupament del nostre poble.

El pitjor: En aquest any 2006 no em ve a la memòria que haja passat res dolent al nostre poble.

Un desig: Un sol desig és difícil d’expressar per a un alcalde, quan et venen al cap tantes idees i il·lusions que portar avant. Però compliré amb la petició i desitge que el 2007 arribe i transcòrrega amb pau, salut i satisfacció per a tots els ciutadans i ciutadanes de Benissa.

Vicent Cabrera (PSPV)

El millor: La labor exercida des de l’oposició. La nostra actuació s’ha centrat fonamentalment en dur a terme propostes en relació a l’Hospital de la Marina Alta per què millore els seus serveis, que Benissa tinguera ambulàncies disponibles i places d’aparcament per a minusvàlids. També hem sigut crítics amb la configuració del projecte de la Ronda Nord i de l’ampliació del polígon industrial, perquè entenem que havien de ser realitzats per l’ajuntament i no per empreses de fora. I hem incidit, com no, per què la variant de la N-332 siga en breu una realitat. Finalment, i amb l’objectiu d’informar els ciutadans de Benissa de forma directa, hem realitzat dues assemblees públiques informatives, en les quals s’han exposat els temes més transcendents per a la ciutadania, com ara Sanitat, Aigua i Guàrdia Civil.

El pitjor: El vergonyós esdeveniment referent al vell cementeri de Benissa, en el qual, una vegada més, s’ha posat de manifest el desgovern del Partit Popular i la seua falta de lidetarge i sensibilitat política. Primer, duent a terme una permuta d’una part del cementeri per una altra parcel·la privada i, després, tolerant que s’escamparen per tot el terme municipal les restes dels nostres avantpassats. Sens dubte, un fet impropi del Partit Popular. Al mateix temps destacarem que durant esta legislatura de govern del PP encara no s’ha abordat la construcció del pàrquing en la plaça i esta infrastructura és vital per als comerciants i per a dinamitzar la població.

Un desig: El 2007 és un any electoral i des del PSPV entenem que Benissa necessita un canvi de govern per a la futura legislatura 2007-2011, sensible a les demandes i aspiracions dels més xicotets, dels més jóvens, dels empresaris, comerciants i treballadors i de la tercera edat, en temes tan importants com la Sanitat, l’impuls de Benissa com a ciutat comercial, la configuració del seu model urbanístic i turístic, en definitiva, una nova forma de fer política. A tots els ciutadans de Benissa, un pròsper any 2007 i felicitat.

Xavi Tro, (CIBE-Bloc)

El millor: És difícil trobar una bona notícia a Benissa, difícilment, si busquem a les hemeroteques d’enguany en trobem alguna. Tal volta, podem destacar, la pèrdua de la majoria absoluta del Partit Popular per l’abandonament de les seues files de l’exregidora d’urbanisme, amb tota la trama darrere de controlar l’urbanisme per complet a Benissa. Cal recordar que finalment, el mateix alcalde es qui porta actualment la Regidoria d’Urbanisme. És una llàstima que encara 7 regidors del Partit Popular, continuen actuant com a robots mecànics que només han d’alçar el braç quan li ho manen, això si, amb un bon sou a final de mes que es el que els manté units, a costa dels benissers i les benisseres. La pèrdua de la majoria absoluta ha propiciat que no totes les barbaritats que volia fer el PP s’hagen consumat finalment, encara que no podem oblidar, que per a estos casos té també un altre partit al seu servei.

El pitjor: Sens dubte, un dels episodis més negres que ha viscut Benissa en tota la seua història, ha passat este estiu, en ple mes d’agost i en plenes vacances perquè els benissers no se n’adonaren, encara que finalment tot ha eixit a la llum. La destrucció, el saqueig, la profanació de tombes, la demolició del cementeri vell sense haver prèviament classificat i traslladat totes les restes del nostres avantpassats i que s’haja escampat els nostres avantpassats per tot el terme de Benissa i els pobles del voltant, mesclats entre camions de terra i enderrocs. Tot açò, és i serà sempre, responsabilitat del govern del Partit Popular a Benissa amb l’alcalde Juan Bautista Rosselló al front, i també de tots i cadascun del seus regidors. De fet, en cap moment, s’ha intentat recuperar la parcel·la actualment en mans privades per a la titularitat pública, com es va aprovar per unanimitat en ple. Així com, els responsables d’haver deixat que el cementeri vell passara a mans privades, són: Juan Bta. Rosselló, Josefina Ivars Ribes, David Ivars, estos 3 del PP, Jaume Castells, del PSOE i Anna Ronda, regidora trànsfuga, tots ells membres de la Comissió de Govern de la passada legislatura, sent en aquell moment, curiosament el secretari José Antonio Ivars (exregidor del PSI en esta legislatura). Ells van aprovar el dia 23 d’octubre del 2001, la permuta del cementeri vell de Benissa.

Un desig: Evidentment, l’any que ve és any electoral, des del grup municipal CIBE-Bloc esperem i estem convençuts que el dia 27 de maig del 2007, serà el principi del final del govern del Partit Popular a Benissa, sens dubte el pitjor govern que ha patit Benissa. Un govern on les ombres d’actuacions il·legals com la permuta del Taller d’Ivars, l’adjudicació de la Ronda Nord, la condonació del deute de l’exrecaptador, l’amenaça sempre present de l’empresa Benissa GOLF SL amb l’intent de fer a Benissa un macroprojecte amb 2 camps de golf i 4.700 cases a les partides dels Lleus, La Ràpita, Albinyent, Bombí i Benimarraig sense escoltar els veïns de Benissa, les greus promeses incomplides (hospital al sud de la comarca, ampliació del polígon industrial, desviament de la C. N-332, baixada de contribucions, creació d’aparcament soterrani, etc.), el creixement insostenible que practica, els sous monstruosos dels regidors del PP que saquegen les arques municipals cada mes i amb el gran desgavell final de destrossa i saqueig del cementeri vell, passaran a la història de Benissa com un llarg malson, que els benissers desgraciadament tardaran en oblidar. Des del CIBE-Bloc estem segurs que després del maig del 2007 un altre futur ple d’esperança i il·lusió s’obrirà a Benissa.

Paco Montagut (PSI)

El millor: Ha estat un exercici fructífer quant a serveis i millores d’infraestructures. Com a regidor d’Esports, el repte de dur a terme una reivindicació històrica, encara que alguns personatges d’este poble han volgut fer creure a la ciutadania que Benissa és un desgavell. Continuem estant en una ciutat sostenible, on l’urbanisme continua sent un dels millors de la comarca. Cal citar també l’acondicionament del mercat d’abastiments i la inauguració del Taller d’Ivars com a centre cultural polivalent. Estic orgullós de la meua tasca com a regidor d’Esports, ja que, junt a l’equip de govern de l’ajuntament, el president i la directiva de la UD Benissa i l’esforç de tot el poble, hem aconseguit dur endavant la remodelació del camp de futbol La Costa, dotant-lo de gespa artificial per a millorar la pràctica d’este esport, tant per part dels alumnes de l’escola de futbol com per als equips de la UD Benissa.

El pitjor: La política de soroll que alguns estan acostumats a fer i que, a mesura que s’apropen les eleccions, no es respecten ni als morts pel fet d’arrapar uns vots. O el calvari de continuar sense vore l’inici del desviament de la N-332 als seu pas per Benissa, havent de patir el soroll, els fums i el risc d’accidents. Com està demostrat, mane qui mane a Madrid, no es duu endavant este projecte tan esperat i tant prioritari.

Un desig: Finalitzar la legislatura tenint complit més del 90% del nostre programa electoral. I com a broche final, desitgem de tot cor inaugurar la piscina coberta municipal, per què tots els ciutadans de Benissa i dels pobles del voltant puguen gaudir d’esta instal·lació.

Josefa del Valle

El millor: S’han complit molts dels projectes iniciats en esta legislatura, projectes destinats a salvaguardar el nostre territori i millorar el nivell de vida dels ciutadans. Com a regidora d’Urbanisme, s’ha fet la declaració de paisatge protegit de la Serra de Bèrnia i Ferrer i s’ha inclòs Benissa en un programa d’ajudes gestionades per la Conselleria per a la construcció d’un col·lector principal d’aigües residuals i depuradora, destinat a captar les futures xarxes de la zona de sòl urbà de la costa. S’ha finalitzat l’obra de rehabilitació de les parades del mercat d’abastiments i s’han ultimat moltes de les gestions destinades a l’actualització de les dades cadastrals. Ha valgut la pena l’esforç d’obrir un alberg en una de les ales del Convent Franciscà, ja que ha facilitat que la seu universitària capte més alumnat durant els seus cursos.

El pitjor: És una llàstima que no s’haja aprofitat el temps invertit en algunes àrees i departaments. Estic parlant de la Casa dels Cabrera o les dos cases de propietat municipal del carrer Puríssima, que han generat tanta polèmica per la inexistència de continuïtat en la gestió i, sobretot, per la falta de respecte al ciutadà, com han sigut les tasques realitzades en el Cementeri Vell de Benissa.

Un desig: Espere que durant l’any que ve, des de la meua nova responsabilitat política, puga contribuir a que aquells projectes impulsats per mi arriben a bon terme, sempre des de les perspectives exposades anteriorment.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?