Política

El BLOC presentarà la seua candidatura el dijous 14 d’abril

L'hotel de Calp afectat per la legionel·la
L'hotel de Calp afectat per la legionel·la

Els afectats pel brot de legionel·la de l’hotel de Calp s’eleven ja a quinze.

El brot de legionel·la de Calp, que s’ha cobrat la vida de tres turistes britànics, va anotar ahir un nou afectat. Sanitat va confirmar que les persones contagiades són 15, de les quals tres seguien hospitalitzades en una clínica de Benidorm en situació de “gravetat moderada”. Del total d’afectats, huit són homes i set dones. Les seues edats estan compreses entre 44 i 88 anys.

La major part dels malalts, 11, són britànics. A més hi ha quatre espanyols, un d’ells turista i els tres restants treballadors de l’hotel que Sanitat va decidir clausurar davant “l’evidència epidemiològica” que allí es trobava el focus de la legionel·la.

La conselleria va adoptar aquesta decisió amb caràcter “preventiu” després d’haver posat en marxa els protocols de vigilància, inclosos els europeus, així com haver realitzat els treballs de desinfecció i neteja de tota la xarxa de sanejament de l’aigua.

Davant aquesta circumstància els responsables de l’hotel estan derivant els seus hostes a un altre establiment de la mateixa cadena hotelera. El mateix ocorre amb els que tenien reserves per a aquest cap de setmana.

És el cas d’un grup de persones de Benissa que havia adquirit a la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2012 els bons que ofereixen i que inclouen allotjament, pensió completa i circuit de spa. Una d’elles va explicar que l’hotel s’havia posat en contacte amb els afectats per la clausura per a plantejar-los l’opció d’anul·lar l’estada, posposar-la o ser allotjats a un altre hotel de la cadena, de característiques semblants, i respectant les condicions contractades.

Aquest grup va decidir que seguirà avant amb el cap de setmana en la vila calpina. Però ells no van ser els únics amb els bons ja adquirits i amb el mateix dubte d’haver de triar si mantindre el viatge a Calp.

Fonts de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2012 van confirmar ahir que des d’octubre han venut 280 bons d’escapada de cap de setmana a l’hotel calpí on es troba el focus. A més, van apuntar que alguns d’ells anaven a utilitzar-se hui i demà per gent de Benissa i Pedreguer. El conseller va assegurar ahir que l’hotel va procedir a “resituar unes 400 persones, algunes desconeixien la raó”, però “després del desallotjament se’ls va donar l’explicació pertinent”.

Rosado es va referir a les tres defuncions. Va apuntar que es van produir els dies “26 i 31 de gener, i el 2 de febrer, però dels dos primers casos la confirmació que eren per legionel·la es va produir aquest dijous”. També va apuntar que en “alguns mitjans britànics s’havia donat informació que no coincideix” amb les dades de la Generalitat. Va ressaltar que el Consell dóna “sempre casos confirmats”.

El batle de Calp, César Sánchez, va traslladar “un missatge de tranquil·litat” al voltant del brot de legionel·la i va assegurar que el “focus és aïllat, només ha afectat un establiment, està localitzat i controlat, i es tracta d’un fet desgraciat que s’ha tallat amb totes les garanties sanitàries”. A més, en nom de la corporació municipal va mostrar “el seu suport als afectats per legionel·la”.

Candidatura del BLOC
Candidatura del BLOC

El BLOC de Benissa presentarà aquest dijous 14 d’abril a les 21:00 hores,
la seua candidatura en el Saló d’Actes del Centre Cultural de Benissa. Cal recordar que la llista electoral es va confeccionar i aprovar en assemblea extraordinària el passat dimarts 5 d’abril,
però fins el pròxim dijous no es faran publiques les dones i homes que la formaran,
així com el lloc que ocuparan en la candidatura del BLOC de Benissa que cal recordar encapçalarà el regidor del BLOC a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro. L’acte que estarà presentat per la jove benissera Belén Ivars, membre també de la candidatura del BLOC de Benissa, comptarà amb els parlaments del mestre Pere Cabrera, primer regidor nacionalista a l’Ajuntament de Benissa i del candidat a l’alcaldia pel BLOC, Xavi Tro, així com tots els membres de la candidatura presentaran també els seus compromisos amb la societat benissera.

La candidatura es presentarà baix el nom BLOC de Benissa: Coalició Compromís. El BLOC vol convidar a tots els benissers i benisseres a aquest acte per conèixer de primera mà les 20 persones que formaran aquesta candidatura amb l’objectiu de consolidar el nostre grup i projecte polític en el nostre ajuntament. Una llista que estem segurs contarà amb la confiança de molts benissers el pròxim 22 de maig que veuen en el BLOC el partit més útil i necessari per aconseguir un millor benestar de la societat benissera i els seus ciutadans.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?