Política

El Bloc de Benissa valora positivament els resultats obtinguts per la Coal·lició Compromís

El regidor Xavi Tro amb el diputat al Congrés per Compromís Joan Baldoví,   i altres simpatitzants de la formació.
Xavi Tro amb el diputat Joan Baldoví

Des del BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS valoren positivament els resultats electorals obtinguts a Benissa, ja que han multiplicat per quatre els resultats de les passades eleccions generals. D’aquesta manera es consoliden com una alternativa en tots els àmbits de representació política. Per això, volen agrair la confiança dipositada a la seua candidatura pels benissers i les benisseres que de nou han votat COMPROMÍS. Així com el treball realitzat pels militants i simpatitzants en aquesta campanya electoral. Des de la formació, qualifiquen els seus resultats en unes generals com a històrics, aconseguint 374 vots, (només 83 vots a l’any 2008), i passat de l’1,8% al 8,76%. També destaquen que han aconseguit consolidar bona part dels vots obtinguts en les passades eleccions locals i autonòmiques, 430 i 437 vots respectivament, superant així el missatge de la por i la crida al “vot útil” progressista que ha afavorit tradicionalment al PSOE.

En eixe sentit la Coalició COMPROMÍS considera que ix molt reforçada de la cita amb les urnes del diumenge i aconsegueix 124.997 vots en tot el País Valencià (4,80%), quasi 100.000 vots més que en les passades eleccions generals del 2008 (29.760) i pel que fa a nivell provincial, han aconseguit 27.568, més de 20.000 vots més que al 2008, passant del 0,72% al 3,11%.

Quant a la resta de partits amb els que comparteixen presència en l’Ajuntament de Benissa, el PP ha obtingut a Benissa un 54,25% dels vots, la qual cosa, suposa augmentar el percentatge de vot respecte al 2008, però el seu nombre de votants ha baixat (de 2.434 votants en 2008 a 2.316 en 2011). Pel que fa al PSOE, la davallada del partit ha estat molt important, passant d’un 39,32% de vots en 2008 (1.789 vots) a 26,84% en 2011 (1.146 vots), tot i que, no entren a valorar les causes d’aquesta desfeta, ni del descens del PP.

No obstant això, el BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS manifesta la seua profunda preocupació per la contundent victòria conservadora, ja que sens dubte, va a suposar un increment de les desigualtats socials i una pèrdua de drets que ens ha costat molts esforços i temps d’aconseguir.

Tot i això, l’alegria i satisfacció de Compromís és molt gran per aquest resultat històric, ja que es la primera vegada des de l’any 1931 que els valencians aconsegueixen un diputat que ens representarà, no sols com a ciutadans, sinó sobretot com a valencians.

Des del col·lectiu nacionalista benisser sentencien que “tindrem un diputat que mai alçarà la mà en contra dels valencians, com han fet abans diputats del PP o del PSOE a Madrid, un diputat que reivindicarà els nostres interessos i que lluitarà pel benestar i la dignitat del País Valencià i els seus ciutadans”.

Des del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS indiquen que ja estan treballant per a traslladar al seu diputat, Joan Baldoví, alguns problemes i situacions que afecten molt al poble, com la finalització de les obres de la variant de Benissa, la construcció del tram de ferrocarril Gandia – Dénia i l’alliberament de peatge de l’AP7.

Font: Arxiu històric electoral de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?