Política

El batle de Benissa i David Serra formaran part de la llista autonòmica del PP

La purga de zaplanistes que el president del Consell, Francisco Camps, ha aconseguit imposar en la llista autonòmica del PP per Alacant per a les pròximes eleccions s’ha notat a la Marina Alta. I molt. Camps ha premiat als seus i ha eliminat els principals representants comarcals del zaplanisme. O el que és el mateix: ha afavorit els homes forts del seu partit a Teulada i Benissa -els dos batles d’aquests pobles, José Císcar i Juan Bautista Roselló van en la llista- i ha deixat en una difícil situació el govern local de Calp, principal bastió zaplanista de la comarca, després de l’exclusió del fins ara diputat Manuel Gómez, vinculat a la figura del batle, Javier Morató.

Anem per ordre. El primer representant de la comarca en la llista alacantina a les Corts és l’incansable José Cholbi, que torna a repetir i mostra que, com sempre, el veterà polític de Xàbia sap mantindre’s per damunt del bé i del mal, com una espècie de figura balsàmica.

Més pes polític té el següent representant de la Marina Alta en la llista, el benisser David Serra. L’actual secretari autonòmic d’Esports ocupa el lloc 15é i és un home totalment fidel a Camps.

I encara més significatiu és el lloc 17é de la llista, ocupat pel regidor de Calp César Sánchez, una espècie d’illa campsista en el vast oceà zaplanista del Penyal. Amb la seua designació, el govern local de Calp perd poder en el context autonòmic i el seu gran referent en l’hemicicle valencià, el diputat Manuel Gómez.

Com ha succeït amb els batles d’Alacant o de Torrevella, Camps també ha volgut premiar a la Marina Alta els batles que li han estat fidels. I ací tenia clara la seua elecció: el batle de Teulada, José Císcar, ocupa el lloc 21é mentre que el de Benissa, Juan Bautista Roselló -la gestió del qual ha sigut més polèmica que la del teuladí i les expectatives electorals del qual són també més apurades- s’ha vist relegat a un lloc testimonial: el 32é.

I encara en aquests últims llocs destaca la presència de la fins ara portaveu del PP de Pedreguer, Mercedes Gallá, qui no repetirà com a candidata a la batlia. D’aquesta forma i, com ha succeït sempre, el sud de la comarca té un pes innegable en la confecció de la llista, encara que també es veuen representats altres municipis. L’excepció, com també ha ocorregut sempre, és Dénia, una de les escasses capitals comarcals de la Comunitat sense cap presència en la relació d’escons. Una bona prova de la inestabilitat que pateix el PP en la capital de la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?