Política

David Serra dimiteix com a diputat

David Serra
David Serra

El diputat del grup popular a les Corts Valencianes David Serra ha renunciat hui a l’acta de parlamentari, després que el 24 de juliol fóra processat per les contractacions de la Generalitat amb la trama Gürtel, de manera que es redueixen a dos els imputats que queden a la bancada popular.

En un comunicat remès per Serra a EFE, reitera la seua innocència “en totes les acusacions que s’han formulat” i diu que està “absolutament convençut que al cap d’aquest procediment es demostrarà la innocència” dels que s’han vist immersos en ell, “sent irreparables les conseqüències personals que pateixen”.

Serra és un dels vint processats en la peça del cas Gürtel que investiga les contractacions de la Generalitat amb la trama, per l’etapa en què va ser secretari autonòmic d’Esports, i està imputat en altres dos peces sobre el suposat finançament irregular del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

David Serra ha formalitzat la seua renúncia com a diputat per Alacant en una decisió “personal coherent amb la postura que sempre” afirma haver mantingut “respecte a l’abandonament de les responsabilitats institucionals quan algú es troba dins d’un procediment judicial”.

Remarca que amb la seua renúncia contribuirà que “en aquests mesos de precampanya, els grups de l’oposició no puguen utilitzar” la seua situació per a “danyar políticament el PP”.

El ja exdiputat abandona la política després de més de vint anys dedicat a ella agraint “la confiança que en tot moment” ha tingut del PP i del seu grup parlamentari.

“La presumpció d’innocència que reivindique per a mi, igual que per a la resta de companys que es troben en la mateixa situació, ha sigut qüestionada política i mediàticament de forma permanent amb fins espuris i absolutament allunyada de la recerca de la veritat i de la justícia”, lamenta.

Serra assenyala que ni a ell ni a cap dels seus companys se’ls imputa “cap actuació d’enriquiment personal o comunament anomenada ficar la mà a la caixa“, i proclama que “l’única finalitat” del seu treball parlamentari d’aquests anys ha sigut “contribuir des d’un projecte polític a la millora de la societat en què vivim i de la qual tots formem part”.

A l’octubre de 2012 va ser apartat del càrrec de portaveu adjunt del grup popular, després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, prescindira en la direcció del grup dels quatre diputats que formaven part i estaven imputats en el cas Gürtel (Serra, Angèlica Such, Ricardo Costa i Vicente Rambla).

No obstant això, conservava l’acta de parlamentari autonòmic, a la qual hui ha renunciat, de manera que el grup popular, que ha arribat a tindre deu imputats aquesta legislatura, es queda amb dos parlamentaris imputats, tots dos al cas Gürtel: Ricardo Costa i Yolanda García.

Serra, que ja va ser diputat en la cinquena i la setena legislatura, va concórrer a les eleccions autonòmiques de 2011 en el desè lloc de la candidatura per Alacant, i la seua vacant a Les Corts correspon ocupar-la a la número 33 d’aquesta llista, María Mercedes Torregrosa Orts, de Sant Vicent del Raspeig.

La dimissió de Serra suposa la pèrdua del fur -era l’únic aforat de la causa-, el que podria comportar que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que és el que ha instruït les diligències per a aquesta peça, determinarà que no és competent per a jutjar-la.

El mateix va ocórrer amb la peça sobre els contractes de l’Agència Valenciana de Turisme amb Gürtel per al pavelló valencià a Fitur, en què dos de les processades -les ex conselleres Milagrosa Martínez i Angélica Such- van renunciar a l’escó dies abans del judici, el que va comportar que el TSJCV fixara que la competent per a aquest judici és l’Audiència Provincial de València.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?