Comunicat

Comunicat del CIBE sobre la roda de premsa celebrada el dia 1 de febrer

Assumptes d’interès tractats en la roda de premsa:

1.- Nomenament del nou Comitè Executiu designat en la reunió del partit celebrada el passat dia 17 de gener de 2011.

Composició del nou Comitè:

Secretari General: Álvaro Mendoza Sánchez.
President: Isidor Mollà i Carrió
Secretari d’Organització: Jose David Ivars Pellicer.

2.- S’ha dut a terme una breu presentació del nou Secretari General del Partit. Es tracta d’Álvaro Mendoza Sánchez, de 30 anys, casat, nascut a Benissa. És Llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant, i està finalitzant la Llicenciatura de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Actualment treballa a Teulada, on exerceix com a Advocat. Parla alemany amb fluïdesa i una mica d’anglès.

És militant del CIBE des de 2010 i s’ha incorporat al Partit com la nova cara d’un CIBE renovat que pretén ser una clara alternativa al govern de Benissa.

Des de CIBE es considera que el Partit Popular ha esgotat amb escreix el seu crèdit polític i que la resta d’alternatives no són satisfactòries per a la ciutadania. CIBE és un partit independent i multicultural no vinculat a cap formació política d’àmbit nacional, la qual cosa ens atorga una autonomia i independència de la qual manquen la resta de forces polítiques que concorren a les eleccions del 22 de maig. Som un partit format per gent de Benissa, que representem una opció real de canvi, i estem convençuts que podem guanyar les properes eleccions i anem a treballar per a això.

3.- En relació amb la pregunta sobre si el Partit té ja decidit qui serà el seu candidat de cara a les properes eleccions, cal esmentar que estem en primàries. S’estan barrejant diversos candidats/ades i en el seu moment oportú s’informarà als mitjans de la decisió del partit.

4.- En la roda de premsa, Lisa Svoboda ha tractat la problemàtica del litoral de Benissa, a causa de l’absència de serveis i inversions per part de l’Ajuntament que en res es correspon amb l’augment d’impostos sofert en els últims anys. Les inversions a la zona costanera són deu vegades inferiors a la contribució que realitzen els seus habitants. A més, existeixen clares deficiències en matèries d’infraestructures: falta de voreres, il·luminació, contenidors, així com inseguretat ciutadana.

Des del CIBE es considera que el desenvolupament de la zona costanera és important per al municipi per situar-nos en condicions de competitivitat i igualtat en relació amb municipis del nostre entorn com Calp o Teulada. A més, la inversió a la zona costanera acabarà reinvertint en un major creixement i desenvolupament del centre urbà.

5.- A continuació Isidoro Mollá ha procedit a valorar aspectes tals com les dedicacions exclusives, “l’amiguisme” i els càrrecs de confiança que existeixen al municipi. Per fer-nos una idea, mentre que Jose Luis Rodríguez Zapatero, President del Govern, cobra 78.185,04 € bruts anuals, i Francisco Camps, President de la Generalitat, 67.615 euros bruts anuals, l’Alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló cobra aproximadament 98.000 euros bruts anuals, entre el sou de Diputació i de l’Ajuntament de Benissa.

D’altra banda, existeixen sis dedicacions exclusives (2 a temps parcial) i dotze càrrecs de confiança, la majoria d’ells totalment innecessaris, que suposen un cost anual per al municipi proper als 600.000 €.

Mentrestant, existeixen prop de mil aturats al nostre municipi, i els autònoms i xicotetes empreses tenen dificultats per continuar endavant.

Des de CIBE estem a favor d’una política professionalitzada i remunerada. No estem en contra que els nostres polítics cobren pel seu treball, però sempre que el salari i la creació de càrrecs de confiança i dedicacions exclusives estiguen absolutament justificats i siguen necessaris.

De fet, molts dels esmentats càrrecs de confiança i dedicacions exclusives no són més que “pagaments” com a conseqüència de les aliances post-electorals que han alçat al Partit Popular al govern del nostre municipi en els últims anys.

Una de les dedicacions exclusives amb les quals CIBE no està d’acord i que van motivar la ruptura de la coalició amb el BLOC és la de l’àrea de Cultura, ja que considerem que aquesta dedicació exclusiva és totalment innecesària.

6.- En la roda de premsa s’han tractat també altres qüestions relacionades amb el comerç de Benissa, el Polígon Industrial i l’Urbanisme que seran motiu d’un major desenvolupament en properes compareixences.

7.- Finalment s’ha tractat l’assumpte del programa electoral. CIBE està treballant en un nou programa electoral per a això començarem a reunir-nos en breu amb empresaris i associacions amb la finalitat de conèixer les necessitats i inquietuds dels nostres conciutadans. Volem un programa electoral realista, realitzable i proper als ciutadans allunyant-nos de la demagògia i les promeses impossibles.

A tal fi estem treballant en l’elaboració d’un decàleg de principis del partit sobre el qual estructurar el nostre programa i que estarà llest durant aquest mes de febrer. També a la fi d’aquest mes es durà a terme la inauguració oficial de la seu del partit.

Per acabar, amb l’objectiu de conèixer aquestes propostes i necessitats dels ciutadans, desitgem animar-los perquè ens envien els seus suggeriments a l’adreça i e-mail: cibenissa@gmail.com o que s’apropen a la seu del Partit que romandrà oberta tots els dijous en horaris de matí i vesprada. També tenim una presència activa a Facebook per tots aquells que vulguen conèixer-nos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?