Comunicat

Comunicat de l’Agrupació Local de Ciutadans a Benissa

Logo de Ciutadans
Logo de Ciutadans

L’Agrupació local de Ciutadans de Benissa, davant l’expulsió del partit del cap de llista i únic representant que tenim en l’Ajuntament de Benissa, Isidor Mollà, decretada pels òrgans de govern de Ciutadans, com a conseqüència del vot emès en la sessió d’investidura de l’actual alcalde de Benissa, el passat 10 de gener, vol manifestar que:

  • La resolució d’expulsió no ha comptat amb les garanties democràtiques mínimes legalment establides. La notificació no es va produir en la forma apropiada, de manera que es va impedir la formulació d’al·legacions a l’expedient.
  • Durant el període previ al canvi en l’alcaldia de Benissa no vam tenir coneixement que hi haguera una posició contrària per part de la direcció provincial, regional o nacional, respecte al procés de l’elecció d’alcalde a Benissa, ni se’ns va traslladar oficialment la prohibició de recolzar un canvi de govern en el municipi.
  • Que la Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans basa les seues conclusions en supòsits que procedeixen d’informació de premsa amb continguts esbiaixats, en lloa que s’afirma, per exemple, que Reiniciem Benissa i Compromis són partits legals i democràtics o que recolzen l’independentisme. En cap cas es tracta d’una formació els plantejaments de la qual i propostes de govern per al que resta de legislatura siguen oposats als principis polítics que Ciutadans ha promulgat des de la campanya electoral.
  • Que recolzar a l’actual equip de govern constitueix un acte de responsabilitat política, en un moment clau per a la ciutat de Benissa, i que va ser una decisió confirmada pels òrgans de govern de l’agrupació local de Ciutadans. Era insostenible que l’alcaldia de Benissa seguira en mans del PP després de més d’una dècada de gestió sota la sospita constant de corrupció, com ha quedat constatat en algunes sentències judicials. Davant aquesta situació, vam apostar per facilitar la governabilitat de la ciutat per un equip nou que en les passades eleccions va comptar amb un recolzament majoritari de la ciutadania a les urnes. Per tant, mantindrem el nostre suport a l’actual govern municipal mentre les seues propostes estiguen alineades amb el nostre programa i les prioritats de la ciutat.
  • Finalment, resulta incomprensible la diferent vara de mesurar que està utilitzant l’equip en aquest cas, ja que hi ha situacions semblants a Elx, en la qual els regidors de Ciutadans són crucials, amb els seus vots, per al manteniment d’un govern de coalició de diversos partits (PSOE, Compromis i el Partit d’Elx) i que a Múrcia s’estan produint converses en la mateixa línia per a resoldre una situació semblant a la qual vivíem a Benissa.
  • L’Agrupació Local de Ciutadans espera que el partit reconsidere aquesta decisió injusta i que sens dubte és contrària a la lògica democràtica dels pactes tendents a assegurar l’estabilitat i el bon govern en l’Administració.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?