Política

CIBE al·lega en contra de la pujada de la taxa d’escombraries

Ciudatans Independents de Benissa (CIBE) ha presentat un al·legació en contra de la pujada de la taxa de recollida d’escombraries, tractament i eliminació de residus sòlids urbans. Aquesta ordenança va ser aprovada, amb caràcter provisional, en la sessió plenària del 7 d’octubre de 2003. Els independents sostenen que la modificació de la taxa d’escombraries atenten contra el “principi d’igualtat i progressivitat” en no existir una assignació equitativa de la despesa pública amb eficiència i economia. A més, segons ells, no hi ha un equilibri pressupostari entre els costos i els ingressos i es produeix una discriminació en la diferència de preus entre la zona turística i el nucli urbà. Així mateix, CIBE sosté que no existeix un pla local de gestió de residus urbans d’acord amb la normativa estatal i autonòmica.

En la seua al·legació, els independents apunten una sèrie de defectes formals en la tramitació de l’ordenança i consideren que el servei de recollida d’escombraries és “bastant deficient”. Per tot això, adverteixen que la pujada del 100% de la taxa “excedeix els límits de la raó i de la justícia tributària”, segons transcripció literal de l’escrit presentat en l’Ajuntament. En les desfetes de l’equip de govern inclouen els dèficits pressupostaris de les arques públiques “causats per la peculiar forma de gastar, totalment distant dels principis de planificació i dels criteris d’eficiència, economia i assignació equitativa dels recursos municipals”, sostenen els representants de CIBE.

MANIFESTACIÓ

CIBE ha manifestat el seu total suport a la manifestació convocada per al dijous 27 de novembre a Dénia per la Coordinadora en Defensa de la Salut Pública. Els independents animen a participar en aquesta mobilització ciutadana contra els plans de la Conselleria de Sanitat per a la Marina Alta “a tot el món sense importar a qui han votat”. L’ampliació de l’hospital comarcal i la construcció d’un nou centre fora de Dénia són, en la seva opinió, dues actuacions necessàries per a acabar amb els problemes sanitaris i, d’aquesta manera, exigir al PP que complisca amb les seves promeses electorals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?