Política

El canvi de govern a Benissa possible si Reiniciem accepta a Isidoro Mollà

Si no s’arriba a un acord l’actual alcalde del PP, Juan Bautista Roselló, podria continuar al càrrec

Negociació pública
Negociació pública

La negociació pel canvi que dimarts a la nit, Reiniciem Benissa, PSPV-PSOE, Compromís i Ciutadans van realitzar al Taller Ivars amb la presència de públic va finalitzar amb serrells pendents, que no insalvables. El més complicat de tots fou escenificat en la figura de l’exbatle Isidoro Mollà.

Abel Cardona de Reiniciem digué que la seva plataforma ciutadana no compta amb Mollà perquè volen “regenerar” l’Ajuntament. I en aquest sentit, van proposar un tripartit d’esquerres.

La resta de formacions, no obstant, sí van advocar perquè Isidoro hi fos al consistori ja que sense ell no tenen força suficient per dur al PP de Juan Bautista Roselló a la bancada de l’oposició.

Cal recordar que entre Reiniciem Benissa, Compromís i PSPV sumen vuit regidors, els mateixos que el PP. I que és Ciutadans amb el seu regidor el que té marge de maniobra per decidir el pròxim alcalde.

Mollà, per la seua banda, deixà ben clar davant els oients que la seva primera opció és un canvi de govern que deixe enrere “la corrupció”. Molts dels benissers recolzaren la seva actuació tot i que el seu discurs fou poc clarificador respecte a quins són els seus eixos de programa. També van rebre apladiments les intervencions de Manolo Juan del PSPV i de Xavier Tro, de Compromís. Reiniciem, en canvi, va patir en diverses ocasions crítiques per part de sectors del públics davant la seva poca flexibilitat amb Isidoro Mollà. En aquest sentit, Cardona, insistí en que no són ells qui decidiran sinó la seva plataforma ciutadana que està previst es reunisca hui dijous per tal de valorar la negociació i veure si accepten finalment el pacte a quatre que propiciaria el canvi de govern.

Alcaldia rotatòria
L’altre gran tema de la nit fou qui serà l’alcalde, en cas d’arribar a un acord. En aquest cas les intervencions de les quatre formacions deixaren entreveure que sí es pot arribar a un acord. En un principi tant Cardona de Reiniciem, com Manolo Juan del PSPV i fins i tot, Xavi Tro de Compromís, volien ostentar el càrrec encara que el tercer només de forma temporal i rotativa. La possible sol·lució amb la generositat de Tro i Mollà deixa la possibilitat, encara per concretar, d’una possible alcaldia rotatòria entre Cardona i Juan, de dos anys cadascú.

La negociació oberta al públic de dimarts no va servir per tancar un pacte de govern i sí perquè els benissers pugueren veure de prop els seus pros i contres. Entre els pros, uns programes electorals i un codi ètic que es poden treballar conjuntament. Entre els contres, els abans esmentat. Dissabte és la data límit. Llavors es veurà si finalment hi ha un nou govern d’esquerres que dóna lloc a un canvi de cicle polític, o si l’actual alcalde del PP continua al càrrec, en ser la primera força més votada.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?