Opinió

Poc de soroll per a un pati tan gran, Benissa

Desenvolupament sostenible o especulació urbanística són la cara i la creu d’una realitat que enfronta les diferents forces polítiques. No obstant, el 2004 no ha estat un any massa polèmic i, si de cas, les veus més cridaneres s’han escoltat des dels col·lectius conservadoristes. L’actuació a fer al Taller d’Ivars i l’ordenació de la zona de Beniver han aparegut en els titulars dels noticiaris. La inauguració de la primera fase del Passeig Ecològic del Litoral ha tancat l’any amb bona cara.

JUAN BAUTISTA ROSELLÓ, ALCALDE (PP)

El millor: L’any que conclou el tanquem amb un balanç molt positiu, ja que molts projectes que abans estaven allunyats van fent-se realitat: el passeig marítim de la Fustera-Pinets, el nou institut. A més, dins d’aquest mateix any, anem a començar dues importantíssimes obres com són la piscina coberta i la rehabilitació de l’antiga fàbrica de Mobles Ivars que es convertirà en centre cultural. L’impuls de tots estos projectes tan importants per al poble crec que és el millor de l’any.

El pitjor: Perquè ens va afectar a tots moltíssim, l’atemptat terrorista de Madrid que tantes vides humanes es va emportar. A conseqüència d’aquest atemptat, el Partit Popular va perdre les eleccions i el govern. Aquest canvi tampoc no ha sigut positiu per als valencians, ja que va suposar la derogació del Pla Hidrològic Nacional i a Benissa ha suposat la paralització de l’execució del projecte de la construcció de la variant de la nacional 332.

Un desig: Que tots els benissers i les benisseres el puguem acabar igual o millor que aquest.

VICENT CABRERA (PSPV)

El millor i el pitjor: Valorar el millor i el pitjor de l’any a nivell de política local sempre resulta difícil. No obstant, cal destacar com a positiu el nombre de mocions i de precs que ha realitzat el Grup Socialista i que han tingut bona acollida pel ple de l’Ajuntament, demostrant així que es pot dur a terme una labor d’oposició alhora que es pot col·laborar amb el Partit en el govern en aquells assumptes que siguen d’interés per als ciutadans de Benissa.

Al contrari, hi ha assumptes que a pesar de la majoria del Partit Popular en l’Ajuntament no es resolen i destaque la confecció anual d’uns pressupostos locals que mesos després de ser aprovats resulten paper mullat any darrere de l’altre. Així mateix, la promesa electoral de construir un hospital al sud de la comarca, que és una qüestió prioritària i que el Partit Popular de Benissa es va comprometre. Finalment, una altra qüestió rellevant és el procés de creixement urbanístic que estem vivint i que hauria d’anar acompanyat d’una reflexió en quan a les infraestructures futures que necessitarem en sanitat, policia, educació, aigua, fem, electricitat, carreteres i la resta de serveis públics. Si estes qüestions no es parlen abans de consumar el creixement urbanístic, podem tindre seriosos problemes des de l’Ajuntament en el futur per a gestionar estos serveis.

Un desig: Que, almenys, poguérem enllumenar un nou hospital en la Marina Alta i que forem capaços d’abordar el disseny del futur de Benissa amb una planificació a llarg termini. Això exigeix compromisos polítics entre tots els partits i no improvisació.

ISIDOR MOLLÀ (CIBE-BLOC)

El millor: El millor de l’any haguera sigut que el nou institut d’educació secundària estiguera ja en marxa però va per a llarg a causa de la mala gestió en la realització de les obres. Que les obres de la piscina coberta s’hagueren iniciat ja i així un llarg etcètera que hagueren pogut ser bones noticies.

El pitjor: El pitjor de tot és que els nostres paratges més apreciats seran víctimes de l’especulació urbanística arran d’un capitalisme salvatge i destructiu. Perquè no es pot esperar res més d’uns governants incultes i vulgars disposats a permetre les barbaritats urbanístiques més grans de la història democràtica de Benissa. La incultura i l’avarícia juntes poden ser una autèntica bomba de rellotgeria. L’urbanisme que es fa a Benissa és un clar exemple del que no s’ha de fer. Per què determinats promotors decideixen com i de quina forma s’ha de fer el desenvolupament urbanístic del poble? No és necessari pensar molt per a saber la resposta.

Un desig: Desitgem un govern que sàpia escoltar i que tinga en compte l’opinió de tots, és a dir, que no actue en funció d’uns pocs. Volem un govern que estime el nostre poble i que sàpia il·lusionar els ciutadans. Esperem que el 2005 ens regale un futur millor.

PACO MONTAGUT (PSI)

El millor: L’inici de les obres d’una de les instal·lacions esportives més desitjades com és la piscina coberta que, per cert, tanta falta ens fa tant a nivell esportiu com per a millorar la salut i la qualitat dels benissers i les benisseres. També que l’institut estarà a punt per al proper curs 2005-06.

El pitjor: Els interessos partidistes que han impedit moltes vegades aconseguir un consens entre totes les forces polítiques per a portar endavant projectes importants per a poble. D’esta manera, dia a dia demostren que primen més els interessos dels partits que el bé del poble. Com a mostra podem parlar del desviament de la N-332 que, governe qui governe en l’Estat espanyol, ningú porta a cap ni destina un euro en els pressupostos.

Un desig: Ens agradaria que el grup majoritari portara endavant el màxim de propostes incloses en el nostre programa electoral: construccions de VPO, per a tindre un vivenda digna; la construcció d’un nou hospital comarcal per acabar amb la situació caòtica actual; continuar amb el manteniment i la millora dels camins del terme municipal; crear una nova zona esportiva al costat de l’actual, amb un nou de camp de futbol, pista d’atletisme, un frontó, etc.; i condicionar el trinquet convertint una obra dels anys 500 amb una instal·lació del segle XXI, tot sense perdre la seua identitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?