Opinió

Per si en ve una altra, repassen titulars; per Miquel González

El batle i David Serra fent una crida a la manifestació de la variant
El batle i David Serra

L’Operació “Taula” ha deixat el PP descol·locat, molt descol·locat. Ha generat molt d’estupor tot el que ha eixit aquesta setmana en l’operació que ha generat la caiguda del PP de València i de l’entorn d’Alfonso Rus. Però ull, els actuals dirigents ho sabien i bon compte d’açò ho havia donat EL MUNDO mitjançant les informacions de Juan Nieto.

En el cas d’Alacant, l’Operació Taula té un derivada. I es diu David Serra. L’exdiputat del PPCV va deixar l’escó a les Corts i va muntar el seu despatx d’advocats i es va associar a Juan Pablo Agulló Carbonell, lletrat municipal de l’Ajuntament de Benissa. Aquest bufet es va convertir, per si el PP no es va adonar, en un despatx a la contra de moltes decisions del Consell d’Alberto Fabra, alhora que mantenia relacions amb anterioritat amb les empreses de la Diputació de València. En l’operació Taula va caure un dels empresaris de la trama, Vicente Francés, que va executar tres dels projectes més emblemàtics de l’etapa de l’actual batle de Benissa Juan Bautista Roselló, a la seua vegada, assessor de la Diputació d’Alacant.

El divendres, Roselló no va tindre més remei que acceptar una comissió d’investigació de les obres de Francès. Està en minoria i un ‘no’ li haguera suposat una raó de pes perquè PSPV, Compromís, C’s i la plataforma Reiniciem li haguera presentat una moció de censura. Roselló fa temps que no exerceix de batle, passa més hores a Alacant que a Benissa. El partit ho sap, tenia aparaulat el seu relleu, però ningú l’executa. Els regidors de Benissa no temen per l’adjudicació de les obres de Francès. Les actes de les mesa de contractació estan ahí i ho saben. Ara bé, els regidors del PP de Benissa temen el que no saben: la hipotètica relació Rus-Serra-Francés i del que d’allí es va poder haver forjat. Possiblement, algú més ho sàpia però segons es veu, caldrà esperar que es done una altra Operació Taula perquè els companys de bancada de Roselló s’enrecorden dels titulars. És a dir, és com això de Rus, tots ho sabien però ningú actuarà fins que done un altre colp judicial, doncs segons es veu, els titulars només serveixen per a apenedir-se.

La situació és la mateixa que la de Bernabé Cano. Ningú ha tingut la valentia de parar la seua amenaça d’anar-se’n al grup mixt i boicotejar els seus companys de partit, els mateixos que saben que qualsevol dia pot eixir alguna conversa del cas Gurtel i enfonsar la marca PP. Després eixirà Eva Ortiz donant-se fuetades a l’esquena i no passarà res. Perquè actuar? Només caldrà repassar titulars.

* Miquel González és delegat d’EL MUNDO a Alacant.

Pel seu interés hem reproduït aquest article d’opinió aparegut el 31 de gener de 2016 al diari EL MUNDO.

 


Comentaris a la notícia

Vicent Ibañez i Mas

Estic que no em crec el que veig i sent. És possible tant tripijoc i passar el temps i ningú dir res. La policia-Guardia Civil, fiscals i els jutges han esperat al canvi?. Tenien por?. En quin lloc queda Juan Bta. Rosello amb eixa amistat tan fraternal amb David Serra. A mi m´agrairia del meu alcalde una declaració rotunda de desmarcatge personal i politic enfront de tanta merda. Jo em quedaria tranquil.


Voleu deixar un comentari a la notícia?