Opinió

Més camins no, gràcies, pel Col·lectiu El Runar

Com si del sorteig de Nadal es tractara a la serra de la Solana li han tocat en tan sols 2 anys 2 camins, dels efectes d’un ja està gaudint la nostra vista, mentre que l’altre que arribarà fins el cim de la Solana no tardarem massa en vore’l. A més en Marnes en volen fer 3 més. Aquest allau de camins no és fruit de l’atzar, sinò del projecte de restauració ambiental de zones afectades per l’incendi forestal d’agost de 2003. I és que si l’incendi va causar un perjudici greu però reversible, ara amb el pretex d’aquesta restauració estan creant uns impactes irreversibles.

El pitjor de tot és que aquestos camins son promoguts i realitzats per l’Administració pública. Perquè no sé si serà pel canvi de nom, però des de que la Conselleria de Medi Ambient es diu de Territori i Habitatge, això de la protecció del medi natural es veu que ha desaparegut de les seues funcions. El que estant fent en accions com aquestes és agredint el nostre paisatge i fent que paratges com la Solana de Benissa perguen la seua identitat. Això sí, els de les immobiliaries estant fregant-se les mans perquè tenen el negoci a punt.

Encara que el més patètic és l’argumentació que gasten per a justificar aquestos camins, no sé si perquè això de treballar en l’Administració destruïx les neurones o perquè ens prenen a tots com a ignorants. Així en l’Estudi d’Impacte Ambiental del camí per arribar a l’observatori forestal situat al cim de la Solana s’estudien dos alternatives, la primera és acondicionar l’actual senda que porta al cim i la segona és construir un camí de 4,5 metres d’amplaria, per tal d’arribar amb el cotxe fins la porta de l’observatori i no embrutar-se els pantalons. Encara que el més raonable pareixeria adequar els 480 metres de senda, la proposta elegida per si algú o dubtava ha segut fer un camí de 1.034 metres dels quals 340 aniran formigonats. Les raons que tenen per a justificar-lo són que serà més barat, que així poden accedir els minusvàlits, que el camí oferix major seguretat que la senda per a l’accés dels vigilants sobretot en condicions de poca visibilitat, boira,..( ja em poden explicar a mi que vigilaran si no es veu res), i un desgavell més de raons que tomben de cul.

Vistes aquestes ocurrències, als que estimem el nostre entorn i pretenem conservar-lo sols ens queda pregar per tal que ploga tant com en el diluvi universal ( de moment anàvem bé )i així s’enduga les màquines de la muntanya. Perquè està vist que ni de la Conselleria, ni de l’Ajuntament de Benissa que és qui té que autoritzar la realització del camí podem esperar res de bo i als fets ens remetem. Bones festes.

Col·lectiu El Runar


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?