Opinió

Concurs Internacional de Putxero de Polp a Benissa, per Francesc Xavier Tro

Ximo Ivars i el seu fill Ximo fent una demostració del putxero de polp al I Congrés Mundial de l'arròs i homenatge a la paella
Ximo Ivars i el seu fill Ximo fent una demostració del putxero de polp

El passat divendres 30 de setembre vaig assistir al I Congrés Mundial de l’Arròs i homenatge a la Paella, un congrés que es va celebrar dins de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València organitzat pel Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar. Una cita gastronòmica que ha congregat a més de 50 cuiners de reconegut prestigi estatal i internacional i que ha tingut molta afluència de curiosos visitants i públic, constituint-se com un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixements culinaris. Una important cita amb color i presència benissera, ja que entre els ponents es trobava el gerent del Restaurant Casa Cantó, el benisser Ximo Ivars i el seu fill, el cuiner Ximo, que van promocionar el nostre municipi com una excel·lent destinació gastronòmica i al nostre putxero de polp com un dels plats de referència de Benissa. La intervenció del Restaurant Casa Cantó, va finalitzar amb una degustació de putxero de polp per a tots aquells que van voler. Una vegada més, Benissa eixia triomfant i per la porta gran com ja va fer el passat gener a FITUR on també es va fer una degustació del nostre plat més propi, autòcton i genuí, el putxero de polp.

Membres del Bloc amb Ximo Ivars, del restaurant Casa Cantó, al I Congrés Mundial de l'arròs i homenatge a la paella
Membres del Bloc amb Ximo Ivars, del restaurant Casa Cantó

Després de aquestes degustacions a Madrid i a València i d’escoltar el que deia i comentava la gent sobre aquest curiós putxero, continue pensant que aquella proposta que vaig fer el passat 8 de juliol de 2010 en forma de moció per impulsar al nostre poble la primera edició del Concurs Internacional de Putxero de Polp era una gran proposta i que tot i que malauradament en aquell moment no va tindre el suport esperat per la resta de grups municipals arribararà a portar-se endavant. A dia de hui, més d’un any després, continue pensant, de fet encara estic més convençut que la repercussió econòmica que tindrien aquestes jornades seria molt important i ajudaria a combatre aquesta crisi econòmica que patim ja des de fa massa temps, així com permetria al conjunt dels restaurants de Benissa mostrar la seua qualitat culinària, la seua amable i cuidada atenció i els seus millors plats. Pense que no cal explicar la importància que tenen els nostres bars i restaurants per al nostre municipi, ja que donen feina a molts llocs de treball, són un gran reclam turístic i en definitiva una part molt important del teixit empresarial benisser al qual cal donar suport des del nostre ajuntament, pel que més prompte que tard espere que tant l’equip de govern format pel PP i el PSD com els meus companys d’oposició PSOE i CIBE es donen conter de la importància del món gastronòmic dins del turisme, la nostra principal font de riquesa i acaben portant endavant aquest Concurs Internacional que col·locaria el nostre municipi en el lloc que es mereix. Fins aquest moment, jo continuarè recolzant amb la meua presència als nostres restauradors i cuiners allà on vagen.

* Francesc Xavier Tro i Molines és portaveu del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició Compromís


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?