Opinió

Benissa per fer; per Vicent Cabrera

Vicent Cabrera
Vicent Cabrera

Les darreres eleccions locals de 2015 presentaven incerteses abans de conèixer el resultat però, finalment, el Partit Popular aconseguiria, quasi amb majoria absoluta, revalidar la seua victòria que es perllongava ja, no cal oblidar-ho, des del 1999. Ja eren quatre legislatures i una cinquena que s’iniciava amb un alcalde i un govern del PP.

Però va ocórrer que en l’hivern del 2016, l’alcalde popular, Juan Bautista Roselló, per sorpresa, va abandonar voluntàriament l’Alcaldia. Un acte que un periodista local va qualificar de vertader tir al peu del ja ex alcalde encara que, en realitat, el tir, metafòricament parlant, va ser al seu cap perquè el nou alcalde i el nou equip de govern ja no serien del PP. Ahí està la Bíblia per recordar que els camins del Senyor són inescrutables també per a les democràcies que, si no aconsegueixen derrotar els polítics en les urnes, ja s’encarregaran els mateixos polítics d’autoderrotar-se en benefici de les pròpies democràcies.

Reiniciem, Compromís, PSPV i el renascut i incombustible Isidor Mollà es van confabular per atorgar l’Alcaldia a Abel Cardona, per formar un nou govern municipal i col·locar el PP en l’oposició. I és en eixe instant en què començava el mes difícil per a tots ells perquè havien unit el seu futur polític i la seua sort política tenint al front al PP.

Tots esperàvem d’un govern de progrés o progressista, que havia sorgit de forma tan extraordinària i adversa, un immediat disseny d’una fulla de ruta o pla estratègic per a Benissa que traçara a on hem de dirigir-nos com a poble i com a ciutadans, mitjançant un efectiu lideratge i un govern que, al final de la legislatura al maig de 2019, acabara guanyant-se la confiança dels benissers i de les benisseres per demostrar la necessitat del canvi realitzat.

Els governs progressistes han d’actuar sempre en el terreny dels objectius, apegats a la realitat i assumint riscos perquè governa des de principis, correspon a governs conservadors en els quals la seua bandera immobilista es traduix a “no fer, no molestar, no obrar, no decidir, no moure’s del lloc, no emprendre”.

Arribats a este punt de legislatura, preocupa i no poc el futur polític de Benissa. Setze anys de govern del PP han deixat ben clar este immobilisme que no ha dut enlloc. Però un any del govern progresista ens ha posat als benissers en la tesitura de no saber a on anem. Ahí està el dilema. “O no anàvem a cap lloc o no sabem ara on anem”. És imperatiu que l’actual corporació local, i vull dir tots, govern i oposició, comencen a preocupar-se pels nostres ciutadans i per deixar una Benissa millor. No tenen altra tasca. Així mateix, és imperatiu que els benissers i les benisseres prenem conciencia que la política és l’única forma que tenen els pobles de progresar i que el nostre no és diferent. Benissa està per fer i no admet més demora.

Vicent Cabrera és advocat i membre del PSPV-PSOE Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?