Natura

Una àguila en perill d’extinció s’ofega en una bassa contra incendis

La Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) d’Alacant va demanar ahir a la Conselleria de Territori que col·loque rampes en les basses de lluita contra incendis instal·lades a la muntanyes de les comarques alacantines per a evitar que “mamífers i aus muiguen per ofegament”.

De fet, precisament en un d’aquests recintes situat al terme municipal de Benissa, probablement el que existeix a la Solana que va ser construït en 2004 després del devastador incendi, va morir recentment un exemplar adult d’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus). Espècie que es troba en perill d’extinció, segons va explicar el membre de la SEO Toni Zaragozí. De fet, d’aquesta au només queden 20 parelles a la Comunitat.

En aquest sentit, l’ornitòleg va manifestar que “desgraciadament aquest no és l’únic cas ja que trobar aus i altre animals ofegats en aquestes basses és un fet habitual i conegut”.

Les basses que denuncien des de la SEO en les comarques d’Alacant no disposen d’agafadors per a possibilitar que els animals que cauen quan s’acosten a beure o refrescar-se puguen eixir per ells mateixos. Pel que fa a aquest tema, Toni Zaragozí va indicar que la conselleria coneix les mesures necessàries per a evitar que la fauna salvatge s’ofegue en aquests recintes “com ho demostra el fet que algunes basses tinguen incorporats aquests mecanismes”. En aquest sentit, els ornitòlegs van reclamar una actuació “urgent” de la Conselleria de Territori perquè, entre altres coses, les rampes per a les basses “són molt assequibles econòmicament”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?