Natura

Un any amb les aigües fecals al costat de casa

Aigües fecals prop del carrer l'Alzina
Aigües fecals prop del carrer l’Alzina

Els veïns del carrer Alzina, prop de la Fustera, estan farts de la situació que estan patint. Des de fa més d’un any les aigües fecals procedents de la Urbanització Altamira inunden les seues terrasses i creen un ambient insalubre amb males olors i proliferació de mosquits que els impedeixen gaudir de les seues propietats.

La causa seria un mal funcionament de la depuradora de la Urbanització Altamira, les aigües de la qual, estarien abocant-se sense tractar a una fossa sèptica que la mateixa urbanització va construir en el seu dia amb l’autorització verbal de l’Ajuntament de Benissa en la parcel·la de la zona verda d’Altamira, de la qual és propietària el mateix organisme.

El mal funcionament de la depuradora hauria començat en 2016 i amb l’augment del cabal abocat a la fosa sèptica, aquesta hauria arribat a un nivell de saturació que estaria produint des de l’últim any aquests abocaments d’aigües fecals que corren per les propietats i barrancs situats vessant avall.

Els veïns del carrer Alzina haurien denunciat ja per via judicial a la comunitat de propietaris de la Urbanització Altamira pel mal funcionament de la depuradora i que aquests no l’hagen reparada malgrat els nombrosos requeriments. Així i tot, no entenen com l’Ajuntament de Benissa no ha prés cartes en l’assumpte vist que la fossa sèptica està situada en una de les seues propietats.

L’Ajuntament de Benissa hauria enviat un ultimàtum als veïns de la Urbanització Altamira a finals de l’any passat exigint la reparació de la depuradora abans de febrer de 2020, però els veïns del carrer Alzina indiquen que la reparació no s’ha produït i els vessaments continuen hui dia.

Mentrestant, les aigües fecals continuen circulant quasi diàriament, a pesar que la Urbanització Altamira ha contractat de forma provisional un servei per a buidar la fossa sèptica. Aquestes acaben a un xicotet barranc afluent del barranc de la Fustera, per la qual cosa també poden suposar un perill mediambient i de salubritat en la zona de la platja de la Fustera.

Contactat sobre aquest assumpte l’Ajuntament de Benissa indiquen que ja estan treballant en una solució per a resoldre el problema i no descarten obrir un expedient sancionador a la Comunitat de Propietaris de la Urbanització Altamira.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?