Natura

S’asseca el Pi de Gandia, un dels arbres emblemàtics de Benissa

El Pi de Gandia en una foto recent
El Pi de Gandia en una foto recent

El Pi de Gandia, un dels arbres emblemàtics de Benissa, i que dóna nom a una zona de terreny prop de Lleus, s’ha assecat completament. L’arbre, d’almenys uns quinze metres d’alçada i amb una soca de considerables dimensions que dos persones amb dificultat podien abraçar, no disposava de cap figura de protecció com a arbre monumental o singular, i patia des de fa anys d’una falta d’atenció, presentant algunes de les seues branques laterals mig trencades.

L’exemplar estava situat prop de l’antiga casa de la família Gandia, de la qual rebia el nom, i d’un aljub de construcció molt interessant. El topònim “Pi de Gandia” ja apareixia reflectit en l’Amirallament de Benissa de 1893, segons indica el cronista Joan Josep Cardona en el seu llibre “Els noms de lloc de Benissa”, tot i que és previsible que l’arbre ja tinguera unes dimensions prou notables llavors i que cresquera des de molts anys abans.

El Pi de Gandia en una foto de 2008
El Pi de Gandia en una foto de 2008

Benissa perd així, novament, un nou exemplar que es suma a la llista de recents desaparicions com els volguts plataners de l’estació de tren de Benissa.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?