Natura

El voluntariat de l’associació benissera antiincendis ABAI vigila les zones forestals a Benissa

Els membres de l'Associació ABAI
Els membres de l’Associació ABAI

L’Associació Benissera Antiincendis ABAI comença la seua habitual vigilància en el període estiuenc en les zones forestals del terme municipal de Benissa.

L’any passat va ser un any molt dur perquè el nostre voluntariat va poder veure des del seu lloc de vigilància els incendis que van assolar bona part de la nostra comarca (recordem els desastres de Xàbia o Benitatxell) i que van estar a punt de calar foc a la nostra volguda Serra de Bèrnia.

En una reunió celebrada, es va acordar per unanimitat començar les tasques preventives abans de conéixer si es rep o no la subvenció per a les despeses d’aquesta activitat, considerant els seus membres que el risc d’incendis és massa elevat per a esperar la resolució.

Així doncs, el grup de voluntariat d’ABAI començarà a mitjan juliol a realitzar aquestes tasques que es realitzen per l’associació de forma constant des de fa més de vint anys durant el període estiuenc.

Els membres de l’associació realitzen torns de vigilància en la Serra de Bèrnia i la Solana en contacte permanent amb els serveis de coordinació d’extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana.

Les persones voluntàries emplenen un part d’actuació i disposen d’un vehicle per al seu desplaçament que facilita l’associació, dotat amb prismàtics, farmaciola, carpeta amb documentació, emissora o/i mòbil i tots aquells materials útils per a realitzar les tasques de vigilància.

Esperem tenir un estiu tranquil i que les nostres persones voluntàries no tinguen el sobresalt de detectar columnes de fum en les nostres muntanyes.

Animem a qui li interesse la conservació del nostre mitjà natural, a posar-se en contacte amb nosaltres a través del nostre Facebook ABAI o el nostre correu abaivol@yahoo.es.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?