Natura

El Voluntariat de ABAI vigila les zones forestals a Benissa

Grup de vigilància d'ABAI
Grup de vigilància d’ABAI

L’Associació Benissera Anti Incendis (ABAI) ja ha començat la feina de casa de vigilància forestal a Benissa amb torns de voluntariat. Aquesta activitat preventiva d’incendis forestals és una de les prioritàries d’aquesta associació i es realitza ininterrompudament des de la seua formació fa més de vint anys durant l’època de més risc per les temperatures.

El voluntariat de l’associació realitza torns de vigilància en la Serra de Bèrnia o la Solana , en contacte permanent amb els serveis de coordinació d’extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana al que donen avís immediat en cas de detectar alguna columna de fum.

En els seus més de vint anys d’existència de A.B.A.I. aquesta associació de voluntariat mediambiental benissera és una de les millor valorades per la Conselleria a l’hora de concedir les seues subvencions per als projectes mediambientals presentats ja que es valora sobretot la seua constància i experiència.

ABAI té altres projectes relacionats amb el medi ambient i en particular amb la prevenció d’incendis forestals com l’edició de tríptics informatius per a realitzar cremes correctament i sense perill.

El president de l’associació Antonio Baydal ha comentat “Des de fa alguns anys estem rebent la resolució de la Conselleria del nostre projecte de vigilància massa vesprada, açò ens preocupa molt ja que ens agradaria començar a vigilar molt abans, si és possible des de juliol. Enguany aquesta sent especialment dur per la gran sequera que estem patint. Desitgem posar el nostre gra d’arena. La prevenció és fonamental.”

Qualsevol persona pot realitzar aquestes tasques de voluntariat posant-se en contacte

Telf. ABAI 659895895 ( Antonio Baydal)

Blog: http://abaibenissa.blogspot.com/


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?