Natura

El programa Volcam instal·la una estació pol·linizadora a la serra de Bèrnia

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 18 d’agost de 2009:

“Abelles”, el projecte d’ajuda a la regeneració natural mitjançant la pol·linització forestal a la serra de Bèrnia (Benissa) preparat per l’Associació Benissera Anti Incendis (ABAI) amb l’ajuda de Volcam de Caixa Mediterrani s’ha posat en marxa aquest estiu.

El programa té dues línies d’actuació clares, una d’educació ambiental i una altra de conservació del medi ambient. Per a promoure la protecció del medi ambient s’ha creat un blog informatiu, per a interactuar amb els més joves, un conte per a xiquets de sis a nou anys, basat al món de les abelles, i un taller de construcció d’eixams amb abelles.

En la branca de protecció directa, s’ha construït una estació pol·linizadora a la serra de Bèrnia.

No cal oblidar que segons l’últim estudi de la Conselleria d’Agricultura, de l’any 2000, el valor estimat dels pol·linitzadors als cultius del País Valencià, superaven els 100.000 milions de les antigues pessetes.

La funció pol·linitzadora de les abelles aconsegueix que les plantes tinguen major quantitat de llavors i que aquestes siguen de millor qualitat, per la qual cosa s’aconsegueix la regeneració natural de la serra de Bèrnia.

El conte per a xiquets “L’Eixam” està escrit per un autor local, Angel Crespo i les il·lustracions que l’acompanyen les ha realitzades un altre artista local, José Antonio Costa. Aquest conte es distribuirà entre els alumnes de primària de Benissa i Xaló, després de la tornada a l’escola.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?