Natura

El Col·lectiu El Runar inicia un nou cicle anomenat “Natura i Turisme”

El divendres que ve, dia 29 de febrer, s’enceta el nou cicle de conferències i visites a espais naturals amb el nom “Natura i turisme” organitzat pel Col·lectiu El Runar de Benissa. El cicle compta amb tres xerrades que es desenvoluparan des de febrer fins a maig, acompanyades de visites guiades. Aquest nou cicle consolida l’oferta cultural del Runar que s’ha convertit durant els últims anys en un referent de qualitat en l’estudi i gestió ambiental del territori i del patrimoni a nivell comarcal. Aquest cicle ve recolzat, com en anys precedents, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant a través de la Seu Universitària de La Marina, situada a Benissa.

Aquest nou cicle pretén donar a conèixer espais naturals molt sensibles del nostre entorn que estan situats en zones limítrofes de les zones urbanes, i per tant de gran interacció amb l’home. En aquest sentit s’han escollit tres models diferenciats de gestió en espais perifèrics urbans.

La primera xerrada tindrà lloc el divendres dia 29 de febrer a les 20.00 en una aula de la Seu Universitària, amb el nom “Orquídies de Benissa: un tresor per fotografiar”, a càrrec del botànic ornamental Toni Pont. Aquesta primera proposta es fa en col·laboració amb la “Agrupació Fotogràfica Benissa” que participarà en la visita guiada pel propi ponent. La primera xerrada és un exemple de com unes orquídies silvestres poden convertir-se en un reclam turístic i d’oci mitjançant la fotografia (de les quals podem gaudir d’espècies raríssimes i catalogades com “En perill” a tan sols cinc minuts de la plaça de Benissa). L’excursió fotogràfica es farà el diumenge 2 de març i eixirà a les 10.00 des de la Seu universitària per visitar una zona propera al centre urbà de Benissa i la vall de Xaló.

La segona xerrada serà el divendres 18 d’abril, a les 20.00, amb el títol “El Parc Natural de les Salines de Santa Pola. Un espai únic”, a càrrec del biòleg José Luis Etxeberria, tècnic del Parc Natural del Fondo d’Elx les Salines de Santa Pola. Els espais protegits són una oferta complementària al turisme de sol i platja, però existeix un altre turisme ornitològic, principalment anglès, que ens visita amb l’únic objectiu d’observar aus als nostres paratges. La visita guiada al Parc Natural es farà el diumenge 20 d’abril, amb eixida en autobús des de la Seu Universitària a les 8.00 i durarà fins migdia. S’aconsella portar roba còmoda per passejar i prismàtics.

La tercera xerrada serà el divendres 16 de maig a les 20.00 hores, a la Seu Universitària, i portarà el títol “La Marjaleta de Moraira: Marjaleta, banyet i paelleta” La marjaleta és un exemple de recuperació d’una zona humida en una zona turística que aporta una imatge de qualitat a la platja, amb les seues potencialitats turístiques però també amb la fragilitat que suposa un espai tan reduït. El diumenge 18 de maig es farà una visita a La Marjaleta i desprès qui ho desitge es pot quedar a prendre un banyet i fer-se una paelleta amb la gent de “El Runar”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?