Natura

ABAI realitza la seua eixida anual per al manteniment de les estacions pol·linitzadores a Bèrnia

Voluntaris d'ABAI amb les estacions pol·linitzadores
Voluntaris d’ABAI amb les estacions pol·linitzadores

L’Associació Benissera Antiincèndis farà una eixida del seu voluntariat ambiental a Bèrnia el diumenge que ve, 4 de desembre. L’eixida es farà des de les antigues Escoles Velles situades al Carrer Bilbao en cotxes particulars a les 9.30h.

Aquesta associació mediambiental porta treballant des de fa anys en la instal·lació i manteniment d’estacions pol·linitzadores d’abelles a la serra de Bèrnia, amb l’objectiu d’incrementar la biodiversitat d’espècies amb una pol·linització constant de plantes, arbustos i arbres.

ABAI té instal·lades diverses d’aquestes estacions per a les colònies d’abelles, per a aconseguir que transiten d’una estació a una altra sense moure’s de Bèrnia.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Abelles” que ve desenvolupant des del 2009 aquesta associació de voluntariat ambiental que es va completar amb tallers escolars per a educar en la importància de les abelles en el nostre medi i que es completava amb l’edició del conte “L’Eixam”, il·lustrat per l’artista local Toni Cuesta i amb textos de l’escriptor Àngel Crespo.

Amb l’actuació d’enguany, l’associació mediambiental benissera pretén aconseguir colonitzar amb abelles totes les seues estacions, a la primavera de 2017, poblant aquelles estacions en les quals no hagen prosperat per a més endavant deixar que formen un eixam i les col·lonitzen. En aquest moment hi ha una reina que ha colonitzat una de les estacions situades prop de “l’Estret de Cardos”, una cosa que ompli de satisfacció a tot el voluntariat d’ABAI, ja que és molt difícil perquè les abelles estan desapareixent a tot el món.

Les abelles faciliten la reforestació natural de les muntanyes, amb la qual cosa s’augmenta la producció de llavors i vegetació que suposa una gran riquesa i una font d’aliment per a xicotets mamífers i aus.

ABAI té previst també realitzar en aquesta eixida amb part del seu voluntariat un tractament per a la zona verda pública situada a La Solana contra la plaga de la processionària amb la finalitat d’evitar que atac a l’arbrat que es troba en una fase de creixement en aquests moments i per aquest motiu és més vulnerable.

L’Associació Benissera Antiincèndis anima a tots a sumar-se a aquesta eixida per a poder veure de prop les estacions. Només cal portar esmorzar, aigua, roba i sabata còmoda i convida a qui desitge més informació a visitar ela seu Facebook ABAI i el seu blog http://abaibenissa.blogspot.com/


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?