General

Xiquets de Benissa trauen en processó una imatge de la patrona per a demanar que arriben les pluges

Els xiquets de l'Escola Infantil La Puríssima,   ahir
Els xiquets de l’Escola Infantil La Puríssima, ahir

Els alumnes de l’Escola Infantil La Puríssima de Benissa, coincidint amb el mes de Maria, van traure ahir en processó uns diminuts tabernacles i una xicoteta imatge de la Puríssima Xiqueta, patrona de la localitat, per a fer una rogació i demanar que arriben les pluges a un municipi on no plou des del 21 de desembre de 2013 i on la sequera és cada vegada més palesa. De fet, ahir va haver dos xicotets incendis.

La data prevista per a aquest acte estava fixada per part de la direcció d’aquesta escola infantil per al dimecres quan, curiosament i ja preparats per a eixir en processó, van començar a caure unes gotes de pluja i els xiquets van haver de quedar-se a les aules i posposar-ho fins l’endemà.

Pel que ahir pel matí, els xicotets portadors de la Puríssima Xiqueta van eixir de la seua escola pel carrer que porta el nom de la patrona dels benissers per a arribar a la casa de Juan Vives, la llar on fa molts anys els seus amos van allotjar dos pelegrins que, en abandonar la casa i en mostra del seu agraïment, van decidir regalar-los la venerada imatge. Una vegada allí, els menuts van entonar la Salve a la Verge, igual que fa uns dies van fer milers de benissers com marca la tradició a les seues festes patronals.

Ara cal esperar per veure si la pregària d’aquests xiquets i també desig de molts veïns de la localitat es fa realitat i arriba la tan esperada pluja.

La súplica d’aquests xiquets d’entre 2 i 3 anys, que assisteixen a aquesta escola infantil catòlica franciscana, té els seus orígens en la primera dècada del segle XX.

Segons recorda el cronista de Benissa, Joan Josep Cardona, el pare Fabregat narra en el seu llibre ‘Benissa i la patrona la Puríssima Chiqueta’, com en la dècada de 1910 a 1920, època de les grans sequeres a Benissa, la gent eixia al carrer en processó a fer rogacions per a demanar que ploguera. El popular volum del pare franciscà recull uns gojos per a demanar la pluja a la patrona de Benissa que resa el següent: “us supliquem, Senyor, per la intercessió de la Immaculada Mare de Déu que ens dones la saludable pluja i que benèvolament regues la superfície àrida i seca de la terra…”. A més ,comenta Fabregat en el seu llibre que un dels miracles de la patrona va ser la “provisió de generosa pluja en una època de gran sequera”.

En una de les processons, segons explicaven els més majors del municipi, van traure la imatge de la Puríssima Xiqueta pels carrers i abans d’arribar al temple va començar a ploure molt fort. La major part de la gent que anava en processó va optar per protegir-se de l’aigua en algunes de les cases dels carrers per on anava la imatge de la patrona.

No obstant això, el clergat va decidir seguir endavant fins arribar a l’església. Tots van arribar xopats d’aigua menys la Puríssima Xiqueta, que estava i està un reliquiari. Una vegada es trobava ja a l’interior del temple parroquial, un dels sacerdots va agafar un mocador per a netejar la imatge i va comprovar que estava pràcticament seca.

Ara, més de cent anys després d’aquell fet, i coincidint amb la pertinaça sequera que incrementa el risc d’incendis en aquest municipi i uns altres de la Comunitat Valenciana, els xiquets de l’Escola Infantil la Puríssima van decidir rememorar els seus avantpassats i pregar-li a la seua patrona que ploga.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?