General

Veïns de Benissa impedeixen que s’instal·le una antena de telefonia al centre

Davant la pretensió de l’empresa Vodafone d’instal·lar una antena de telefonia mòbil en ple centre urbà de Benissa, l’Agrupació contra la Contaminació Electromagnètica (ACCE), ha instat per escrit al batle Juan Bautista Roselló a complir amb la seua promesa de no permetre aquest tipus d’instal·lació al nucli urbà de la vila ni en punts propers a zones habitades.

ACCE duu diversos anys alertant dels efectes suposadament nocius que ocasionen en la salut els camps electromagnètics generats per les antenes de telefonia mòbil.

De fet, aquesta organització va ser la impulsora de l’Ordenança Reguladora de la Instal·lació d’Antenes de Telefonia a Benissa, i els seus estudis, informes i activitats van servir de base per a altres organitzacions veïnes i la redacció d’altres ordenances restrictives, orientades a assolir una reducció substancial dels límits d’emissió permesos fins al moment.

Informes científics

Les seues demandes es fonamenten en els informes científics, cada vegada més abundants, que vinculen malalties degeneratives del cervell amb l’exposició perllongada a camps electromagnètics.

Per això, davant el descobriment de la pretensió de l’empresa Vodafone d’instal·lar una de les seves antenes en el número 103 de l’avinguda País Valencià, ACCE va remetre un escrit al batle recordant-li el compromís adquirit en el seu moment de no donar autorització a cap empresa per a instal·lar antenes en el nucli urbà, en atenció a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.

El portaveu de l’organització, José Pedro Sanz, es mostra optimista respecte a la decisió que adoptarà l’Ajuntament, donat l’interès que des de fa temps evidencia el batle, Juan Bautista Roselló per aquesta problemàtica.

Sanz considera que no s’ha de baixar la guàrdia i que han de continuar alerta atès que en algunes ciutats s’han detectat antenes camuflades per a evitar la reacció contrària dels veïns. De fet en algunes capitals i grans ciutats s’han descobert antenes dissimulades en fanals i fins a en tanques publicitàries, segons Sanz.

Per a ACCE, l’existència de risc sanitari, encara que no estiga absolutament demostrada la relació causa efecte, exigeix l’aplicació del principi de precaució i cautela reduint les dosis de radiació que fins ara estan autoritzades.

Els detractors de les antenes de telefonia en zones urbanes, compten amb milers d’informes d’experiments i estudis científics sobre biomagnetisme que mostren l’existència d’efectes neurofisiològics i troben risc potencial per a la salut humana en aquest tipus d’instal·lacions.

Alguns dels efectes a curt termini que s’observen en persones que viuen a prop d’antenes d’aquest tipus són un dolor persistent de cap, el conegut insomni i trastorns del somni, soroll a l’oïda, marejos i vertigen, palpitacions i alteracions del ritme cardíac i pujada de pressió sanguínia entre altres dolències.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?