General

Un whatsapp anònim convidava a una concentració a l’estació del tren que resultava estar organitzada pel PP

Els membres del PP a l'estació del trenet de Benissa
Els membres del PP a l’estació del trenet de Benissa

En els últims dies s’ha difós un whatsapp anònim en diferents grups de Whatsapp de Benissa amb el text “El próxim dijous 4 d Agost a les 11 del matí en la estació de Tren de Benissa nia una cocentració per la suspensió del Tren de la linea 9 entre Calp i Denia. Difundir esta noticia”.

El missatge, farcit de faltes ortogràfiques, no indicava qui era l’organitzador d’aquesta concentració, però arribat el dia l’estació del trenet de Benissa s’ha plenat amb una comitiva de càrrecs del Partit Popular a nivell local, comarcal i provincial amb Isabel Bonig, presidenta del PPCV i César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant al capdavant.

Isabel Bonig ha aprofitar per a denunciar la suspensió de viatges a la Línia 9 entre Calp i Dénia, una línia que depén de la Generalitat Valenciana i no ha rebut inversions en els últims 20 anys per part del govern autonòmic del Partit Popular.

Bonig ha declarat que el “vertader motiu per al tancament de la Línia 9 és que s’han espantat (el govern autonòmic) i quan han de prendre decisions es posen nerviosos perquè no saben”, i ho ha atribuït a la demagògia que han practicat en un assumpte tan sensible com l’accident del metro de València.

Mesures des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

Des de FGV han comentat que el tancament provisional de la línia s’ha aprovat per la manca d’un sistema de bloqueig automàtic i ATP (Protecció Automàtica de Trens) en aquesta línia, sistema que permet una frenada automàtica del tren quan no es compleixen unes condicions de seguretat.

El director gerent de FGV ha anunciat que a finals d’enguany es reiniciaran les obres de la millora d’instal·lacions i preparació de comunicacions, necessàries per a la instal·lació del Bloc Automàtic i ATP, en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, que té un pressupost d’uns sis milions d’euros.

En 2017 s’escometran les obres de renovació de via i infraestructures del tram Calp-Teulada amb una inversió de més de 14 milions d’euros i posteriorment dels trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, i que s’aniran obrint al servei a mesura que es complete la renovació i instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?