General

Un paradís per a melòmans

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAIS l’11 de maig de 2002:

La líder del grup irlandés The Cranberries projecta a Benissa una urbanització per a estrelles de la música. La urbanització, a part d’espectaculars vistes a la mar, en aquest cas la costa de Benissa (Marina Alta), comptarà amb una altra empremta singular: acollirà preferentment residents melòmans. La mentora del projecte urbanístic és una destacada diva del rock-pop, Dolores O’Riordan, vocalista i capdavantera del grup irlandés The Cranberries.

Una societat limitada controlada per Dolores O’Riordan ha comprat recentment uns 40.000 metres quadrats de terreny urbanitzable al terme municipal de Benissa amb la intenció d’alçar una selecta urbanització de xalets. The Cranberries és un conjunt originari de Limerick, al sud-oest d’Irlanda, que ha convertit alguns dels seus discos en autèntics supervendes internacionals.

El projecte inversor d’O’Riordan al nord de la província d’Alacant va encaminat a edificar una quinzena de xalets de cara a la mar. El complex es completarà amb un club social. Les cases s’oferiran principalment als amics del grup musical, figures del món de la música i del cinema, segons fonts lligades a l’operació urbanística.

La líder de The Cranberries ha invertit ja prop d’un milió i mig d’euros a la província d’Alacant, quantitat que ha dedicat a la constitució de la societat, a la compra dels terrenys en una zona considerada urbanitzable en el paratge del Tossal del Tender i a la seua repoblació vegetal. Aquesta societat ha presentat ja en els serveis d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benissa una proposta per a urbanitzar els esmentats terrenys, segons dades obtingudes d’aquest departament municipal.

La tramitació del projecte urbanístic s’ha vist frenada degut al fet que no reunia els requisits mínims quant a accessos. Les fonts municipals consultades sobre aquest tema han explicat que als terrenys en qüestió s’entra des de la carretera provincial CV-745, que uneix Benissa amb La Fustera. Per a una penetració idònia al que seria la futura urbanització, es necessiten uns vials amb unes determinades mesures, que no es donaven en el primer projecte presentat per la cantant.

La societat inversora ha presentat una proposta millorada amb la intenció de resoldre els defectes detectats pel negociat d’Urbanisme de l’Ajuntament. Aquesta alternativa haurà de ser exposada al públic per a possibles al·legacions. Posteriorment, la Comissió d’urbanisme i el ple municipal, si reuneix tots els requisits, hauran de validar-la.

El projecte constructor, per tant, veurà passar alguns mesos abans que es puga fer realitat, segons fonts municipals, a causa dels “terminis garantistes” exigits per la legislació urbanística.

Dolores O’Riordan, que té dos fills, ha viatjat amb certa freqüència a Benissa. La idea de construir la urbanització d’ambient familiar ha estat adoptada després de rebutjar el pla per a alçar un hotel en aquests mateixos terrenys.

La societat de la cantant es postula com a agent urbanitzador dels esmentats terrenys, categoria que ha de ser atorgada per l’Ajuntament, que és governat per una coalició formada per regidors del PSPV i del PP.

The Cranberries es va formar a Irlanda als anys 1989-90. En aquesta última data, Dolores O’Riordan es converteix en la seua cantant. Comencen a enregistrar algunes cançons i a donar concerts en xicotets locals. Després d’algunes gires, el grup emprén una pel Regne Unit com a teloner de Mike Oldfield. També toca a Estats Units. El primer disc de The Cranberries arriba al número u al Regne Unit. El seu segon àlbum, “No need to argue”, eix al carrer en 1994 i es transforma en un autèntic supervendes. En l’actualitat, porten editats cinc discos compactes. Dolores O’Riordan també va enregistrar la cançó principal de la pel·lícula “La sombra del diablo”.

Enllaç
Notícia original


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?