General

Reiniciem Benissa celebra la sentència a favor de l’ajuntament en l’actualització de la valoració de llocs de treball de la plantilla municipal

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

Este dijous l’Ajuntament de Benissa ha rebut la sentència favorable en primera instància en el contenciós administratiu que la Subdelegació del Govern va interposar en contra de la relació i valoració dels llocs de treball de la plantilla municipal. Este acord va ser aprovat inicialment en el plenari del mes de març de 2018 amb els vots a favor del llavors equip de govern progressista format per Reiniciem Benissa, PSPV-PSOE i Compromís, del Partit Popular i l’abstenció d’Isidor Mollà. L’aprovació definitiva tindria lloc en el plenari de juny del mateix any contant en esta ocasió només amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció del grup popular i el vot en contra de Mollà.

S’actualitzaven així les retribucions dels treballadors i treballadores municipals després de quinze anys en els quals les seues nòmines van quedar congelades de forma indefinida. Amb este nou acord, les categories més baixes serien les que veurien un increment major en el seu salari, cap persona rebria una nòmina inferior a les percebudes amb anterioritat i s’acabava amb l’anterior model de repartiment de productivitats, gratificacions i altres complements que era injust, subjectiu i il·legal.

En abril de 2019 la Subdelegació del Govern a Alacant va presentar un contenciós en contra d’este acord argumentant un increment excessiu en el capítol I del pressupost anual, el qual contempla els salaris de la plantilla municipal. L’anterior equip de govern va defensar sempre la legalitat de la nova valoració dels llocs de treball, atés que l’increment no era com argumentava la subdelegació, sinó que a partir de l’aplicació de les noves retribucions totes les gratificacions que anteriorment s’assignaven de forma irregular ara es rebrien dins dels complements específics corresponents.

Des de Reiniciem Benissa es valora de forma molt positiva este pas cap a la consolidació dels sous del personal de l’ajuntament i es reafirma una vegada més la vigència d’una de les seues màximes com a plataforma ciutadana, millorar les condicions laborals de la classe treballadora, ja siga en l’àmbit públic com en el privat.

Aquest comunicat ha estat remés als mitjans de comunicació per Reiniciem Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?