General

Recullen al·legacions contra el Centre Educatiu de la Fundació Abargues que es vol construir en sòl rústic

Imatge del projecte de Centre Educatiu Privat de la Fundació Abargues
Imatge del projecte de Centre Educatiu Privat de la Fundació Abargues

El veïnat de Benissa ha posat en marxa una campanya de recollida d’al·legacions contra el centre educatiu privat que la Fundació Abargues pretén construir a la zona del Collao, prop de la carretera que uneix Benissa i Xaló. L’al·legació, que es pot trobar en aquest enllaç, i es pot presentar a l’OAC de Benissa o en la Seu Electrònica de l’Ajuntament fins al pròxim dimarts 19 d’octubre, indica que la Fundació Abargues disposa de “més de 63.000 m² de sòl a Calp, dels quals més de 23.000 m² de sòl urbà”, per la qual cosa no hi ha necessitat de construir el centre educatiu en sòl rústic. A més, destaca que la zona està classificada com a Paisatge Protegit i lamenta que amb els 14 metres d’alçada que es pretenen construir només s’aporte com a mesura correctora de l’impacte paisatgístic “pintar les façanes de color clar”.

Creació o pèrdua d’ocupació i estalvi d’impostos

L’al·legació incideix en què la promotora ha sol·licitat la reducció del cànon urbanístic a pagar, fonamentant-se en la creació d’ocupació que generaria el nou centre, amb la intenció d’estalviar-se un 50% de l’import d’aquest, i per això en cas d’aprovar-se pagarien 50.807 €, en lloc dels 101.615 € previstos. Continua el text indicant que aquesta creació d’ocupació no seria tal, ja que en els centres públics actuals podrien veure’s abocats a reduir el nombre de grups, el que generaria pèrdua de llocs de treball de professorat, així com del personal de reforç dels centres, com els de suport als menjadors.

Comunicat dels centres educatius de Benissa

Per la seua banda, els centres educatius han emés un comunicat unitari signat per la direcció de l’IES Josep Iborra i de les escoles Manuel Bru i Pare Melchor en el qual mostren la seua preocupació en què el centre educatiu privat acabe concertant-se, ja que tots els centres educatius de les Germanes Franciscanes de la Puríssima són concertats, així com tots els centres educatius religiosos de la comarca.

El comunicat, que es pot trobar complet en aquest enllaç,  manifesta que aquest concert educatiu suposaria una alteració seriosa de l’estructura educativa i social del poble, on s’acabaria amb la diversitat existent, amb un centre on no es tractarien temes com la igualtat de gènere i la diversitat sexual i on el valencià perdria força entre l’Alumnat.

Continua el comunicat indicant que el futur de les persones treballadores docents i no docents dels centres educatius públics actuals es veuria amenaçat i que es tractaria d’un balafiament dels recursos públics, ja que les escoles concertades són finançades per la Conselleria d’Educació.

 

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?