General

Quatre joves benisseres participen en un intercanvi a Estats Units i el Canadà gràcies al Rotary Club

Les joves benisseres, d'EUA i del Canadà participants al intercanvi de 2012 del Rotary Club Benissa-Teulada
Les joves benisseres, d’EUA i del Canadà

El 27 de juliol, el Rotary Club de Benissa-Teulada i el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, van donar la benvinguda a huit joves benisseres i nord-americanes, participants en un programa d’intercanvi afavorit pel Rotary. Les xiques de Benissa han tornat d’una estada de quatre setmanes als Estats Units i el Canadà, acompanyades per quatre joves procedents de les seues respectives famílies amfitriones, que igualment es quedaran un mes a Benissa.

Les estudiants de Benissa María Amorós Perles, Celia Cardona Ribes, Ana Pineda López i Lara Meertens són totes estudiants de l’Institut d’Educació Secundària Josep Iborra. Dues d’elles van passar la seua estada a l’Estat de Nova York (Celia Cardona i Lara Meertens), una a Long Island N.Y. (Ana Pineda) i una a la Illa de Vancouver al Canadà (María Amorós).

Els joves que participen als programes d’intercanvi de curt i llarg termini de Rotary conviuen fins a un any amb una o diverses famílies amfitriones i assisteixen a classes, on practiquen l’idioma. Són ambaixadors i ambaixadores de bona voluntat, transmeten informació sobre el seu país d’origen, la seua cultura i les seues idees a la gent que coneixen i, a més, fan bones amistats. Per més de 75 anys, els estudiants i les famílies amfitriones han ampliat els seus horitzons gràcies a l’Intercanvi de Joves de Rotary. Més de 80 països i 8.000 estudiants participen cada any al programa, administrat a nivell regional pels districtes rotaris i a nivell local, pels clubs rotaris.

Enguany, al programa d’intercanvi curt, al voltant de 200 Clubs Rotaris de tota Espanya han enviat un total de 36 joves rebent el mateix nombre d’estudiants d’altres països. Des del Rotary Club Benissa-Teulada han comentat que els ompli d’orgull que d’aquests 36 alumnes, quatre van ser enviats pel Rotary Club Benissa-Teulada.

Els interessats poden contactar amb la responsable del programa, Sra. Ramona Hotton (659 410 833) o la seua assistenta, Sra. Olga Mondi (696 702 780) o a les pàgines: www.rotary-benissa-teulada.org i https://www.facebook.com/rotaryclub.benissateulada


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?