General

Mossèn Salvador Enric Cebolla pren possessió de la Parròquia de Benissa; per Joan Josep Cardona

Salvador Enric Cebolla
Salvador Enric Cebolla

El diumenge, a les set de la vesprada, feia la seua entrada com a nou rector de la parròquia de Benissa, mossèn Salvador Enric Cebolla i Marrades, natural de Corbera, i fins fa poques setmanes rector de la parròquia de Benaguasil.

Fou rebut a la porta principal pel consell parroquial i un total de trenta preveres entre els quals estaven mossèn Guillem Gilabert i fra Àngel Talens, tan incardinats en la parròquia benissera. Abans de la missa, i situats els preveres al presbiteri, fou llegit el decret firmat per l’arquebisbe de València amb el qual canònicament se li fa responsable de dirigir i pasturar la parròquia benissera.

Corregué l’homilia a càrrec del vicari episcopal de la zona i al final de la missa el nou rector es dirigí als fidels, en Valencià, úniques paraules en la nostra llengua pronunciades, inclosos cants, en tota l’eucaristia. El nou rector s’oferí als benissers i feu professió de ser considerat com un benisser més a partir d’aquest moment. Recordà als seus antics feligresos de Benaguasil, que en gran nombre ocupaven seients del temple benisser, així com de Requena, ciutat on també va exercir el ministeri sacerdotal.

Tota la celebració tingué un caire de senzillesa i proximitat que tant el vicari episcopal com mossèn Salvador s’encarregaren de fer presents en tot moment.

La feligresia benissera, que junt amb els acompanyants de mossèn Salvador omplien les naus de l’església saludaren efusivament amb aplaudiments el nou rector. Ara tocaria que les paraules exemplars en Valencià dites per mossèn Salvador foren acollides en primera instància per la feligresia més implicada en els afers parroquials i que una nova evangelització, més propera, oberta, compartida i acord amb el pensament del papa Francesc, al que reiteradament es referí el rector, foren una realitat acollida amorosament pels benissers. I tan de bo que la nostra benvolguda llengua valenciana tornès, com abans, a sentir-se en les celebracions. Per l’ús de les diverses llengües s’arriba, per obra de l’Esperit Sant a la confessió d’una mateixa fe (Lumen Gentium, 13, Gaudium et Spes, 58 i Ad Gentes, 47). No ho dic jo, ho diuen encícliques papals. Això esperem, i amb esperança plena ho desitgem.

  • Joan Josep Cardona és Cronista oficial de Benissa i Arxiver parroquial.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?