General

Miguel Peralta: “Alvarito estava tot el dia al costat de Francisco Camps, Ricardo Costa, David Serra, i Adela Pedrosa”

L'exconseller Miguel Peralta
L’exconseller Miguel Peralta

“Alvarito estava tot el dia al costat de Francisco Camps, Ricardo Costa, David Serra, i Adela Pedrosa”, ha declarat aquest dimecres davant el jutge l’exconseller de la Generalitat Miguel Peralta. Amb Alvarito es referia a Álvaro Pérez, El Bigotes, el capitost de la trama Gürtel a València. I els seus inseparables acompanyants eren el llavors president valencià i la seua cúpula en el Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Peralta, també exbatle d’Alcoi, exsecretari provincial del PP a Alacant i antic dirigent zaplanista, declarava com a testimoni en la peça separada sobre finançament il·legal del PP valencià perquè ell va ser coordinador de la campanya del PP a la província d’Alacant per a les eleccions autonòmiques i locals de l’any 2007, una de les dues que presumptament es van nodrir de forma irregular amb diners d’empreses de la construcció.

L’exconseller ha assenyalat que Orange Market, la sucursal valenciana de Gürtel, només va poder organitzar actes electorals en aquells municipis alacantins controlats pel campsisme. El poder de Camps en el PP regional trobava únicament en aquells dies obstacle a Alacant, que continuava sent un feu dels seguidors de l’anterior president de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

La investigació ha descobert que Orange Market, l’empresa dirigida per Álvaro Pérez, El Bigotes, va organitzar actes en municipis com Teulada, Elx, Elda, Ibi i Villena. Això es va deure, ha dit Peralta, a que els dirigents del partit en aquests municipis estaven “alineats” amb la direcció regional. Aquesta estava presidida per Camps, va tindre a Adela Pedrosa i a Ricardo Costa com a números dos de manera consecutiva i a David Serra com a sotssecretari d’Organització.

Els quatre, ha afirmat Peralta davant el jutge, “estaven tot el dia junts” amb “Alvarito”, en una relació personal que anava més enllà d’allò professional. Serra i Costa es troben entre els imputats en la causa per finançament il·legal.

El jutge ha fet notar a Peralta que l’empresa de la trama Gürtel també va organitzar un acte electoral a la ciutat d’Alacant. Peralta ha confirmat el pagament de la factura per aquest acte, i ho va explicar al·legant que la direcció provincial del PP alacantí, dirigida llavors pel referent zaplanista i president de la Diputació José Joaquín Ripoll, imputat per la seua banda en el cas Brugal, va voler evitar en aquest cas un enfrontament amb la direcció regional, que deixava l’organització de tots els actes en mans d’Álvaro Pérez. “Era conegut per tots que era qui portava la campanya de Camps”, ha afegit Peralta.

L’exconseller, que ha arribat a declarar amb un somriure, ha explicat que, amb el partit dividit entre zaplanistes i campsistes, ni ell ni les altres dues conselleres d’adscripció zaplanista, Alicia de Miguel i Gema Amor, que van formar part del primer Govern de Camps, van estar en el cercle de confiança del líder popular.

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia valencià José Ceres, que investiga el cas Gürtel, va interrogar també a la qual fóra secretària d’Alfonso Bataller, batle de Castelló, que està imputat en la causa per adjudicar contractes presumptament a dit a les empreses de la xarxa des de la Conselleria de Sanitat.

La secretària ha afirmat que Bataller es va reunir en alguna ocasió amb El Bigotes, encara que amb qui més relació va mantindre va ser amb la seua assessora.

El batle de Castelló està imputat en la peça del cas Gürtel que investiga el suposat fraccionament de contractes per part de quasi totes les conselleries de la Generalitat valenciana, així com d’empreses públiques, per poder concedir-los a Orange market i altres empreses del grup de Francisco Correa sense competència.

La trama va començar a València dedicant-se únicament a organitzar actes del partit. Progressivament va anar aconseguint, no obstant això, treballar també per al govern autonòmic, del que va aconseguir adjudicacions per diversos milions d’euros.

Coordinador del PP a València: “Orange Market era molt cara”

El coordinador de la campanya del PP a la província d’Alacant, Juan José Medina, ha confirmat aquest dimecres que Álvaro Pérez, El Bigotes, “sempre estava” a la seu central del PP de la Comunitat Valenciana, situada al carrer Quart de València. Allí va ser on el va conèixer Medina, que ha vingut a avalar, també davant el jutge José Ceres, les paraules de l’exconseller Miguel Peralta sobre la molt especial relació de Pérez amb Camps i els màxims dirigents regionals del partit.

El jutge Ceres va tancant el cercle entorn del suposat finançament il·legal del PP valencià. Aquest dimecres, a més de Peralta i Medina ha declarat també Rubén Ibáñez, portaveu adjunt del Grup Popular en les Corts Valencianes, que va coordinar la campanya electoral del PP a Castelló per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2007. Ibáñez ha negat que s’hagueren produït irregularitats.

El coordinador de la campanya a València tampoc les ha admès, però sí ha ofert detalls reveladors. El també batle de Montcada ha afirmat que Orange Market era “molt cara”. I que per això van decidir no pagar les elevades factures que l’empresa va passar al cobrament a la direcció provincial del partit a València per treballs de 2005 i 2006.

Gürtel va organitzar molts més actes en municipis de València, territori campsista, que a Alacant. Medina ha assenyalat que els actes nacionals els muntava i pagava la direcció nacional; els autonòmics, la direcció regional, i els municipals, les direccions locals, encara que també intervinguera la provincial.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari EL PAÍS el 12 de març de 2014.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?