General

Més de 700 persones utilitzen el BeniBús en la primera setmana de servei

El BeniBús

Un inici sobre rodes. Més de 700 persones han utilitzat el Benibús durant la primera setmana del servei, ja siga per a connectar el centre urbà de Benissa amb la zona costanera del municipi, amb les seues cales i platges, amb Benimarco o amb la Piscina del Collao.

Segons dades facilitades per l’empresa que realitza el servei, “s’ha passat de 30 o 40 viatgers diaris a més de 100 en una setmana, fins i tot quasi 200 el divendres 6 de juliol”, unes xifres que per a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Benissa suposen una bona acceptació del BeniBús.

Convé assenyalar que l’adaptació del servei requereix estar pendent de les possibles incidències i suggeriments de les persones usuàries per a millorar l’experiència del propi servei. De moment, s’han adaptat alguns horaris, com el de la tornada de la Piscina del Collao cap a Benissa i també s’ha valorat el canvi d’ubicació d’alguna parada, sempre en pro d’optimitzar la seguretat del passatger o la passatgera i de la practicitat del viatge. Igualment, també s’han realitzat proves i valoracions en cas que siga necessari ampliar el nombre de places de l’autobús.

“Cal destacar que és un servei nou i com totes les coses noves, cal estar oberts a millorar-lo”, comenta Fernando López Corsi, responsable de Contractació i Turisme, agregant que “si la resposta de les persones que l’utilitzen continua així farem el possible per a donar-li continuïtat i que siga un servei de caràcter anual”.

Des de l’Equip de Govern es destaca que el BeniBús és una oportunitat per a donar mobilitat a totes les persones que no tenen vehicle propi perquè puguen gaudir de l’estiu, o facilitar-los el transport per a anar a treballar o cobrir les necessitats pròpies de cada viatger. També s’estima que el servei genera una nova opció de mobilitat per a la població de residents en la zona costanera, oferint-los l’opció d’anar a conèixer el centre de Benissa tant a nivell cultural, comercial i d’oci, participant de la vida social del nucli del poble, com per exemple del recentment iniciat programa d’activitats de “Viu l’Estiu a Benissa”.

“També és fonamental insistir que aquest servei facilita la reducció del trànsit vehicular i al mateix temps es descongestionen les platges i les cales de vehicles, donant una resposta a la saturació de cotxes en les xicotetes cales i afavorint que la població local tinga una alternativa ràpida i segura per a gaudir d’altres zones del municipi”, conclou Fernando López Corsi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?