General

Llum verda al pla de la cantant de The Cranberries

Whats’s in your head, in your head…zombie, zombie, zombie ..ohh. Doncs pel cap de la cantant del grup The Cranberries se li va passar invertir a Benissa un dia que viatjava en helicòpter per la costa de la comarca de la Marina Alta. Des de l’alt de l’aeronau es va enamorar d’un xicotet promontori gairebé totalment verge conegut com el Tossal del Tender. I allí se’n van anar els representants de la vocalista de la formació irlandesa i van comprar, fa ja ni més ni menys que nou anys, 80.000 metres quadrats.

Llavors la senyora Dolores O’Riordan va topar amb la realitat urbanística del País Valencià -la famosa LRAU- quan li van explicar que per a fer-se ella quatre mansions -mitjançant la mercantil Paradise Hills SL de la qual és administradora única- havia d’urbanitzar la resta del sector que ocupa exactament 211.882 m2, segons consta al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU)de Benissa. Encara que a la zona es podien construir fins a 84 habitatges, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar en el ple celebrat el dimarts que “s’edificaran uns 30 habitatges unifamiliars de luxe”.

No obstant això, el pla parcial promogut per la cantant del grup The Cranberries ha tingut una llarg viatge fins a comptar amb el vistiplau de l’Ajuntament de Benissa. Al novembre del 2001, el ple de la corporació va rebutjar l’aprovació d’un primer projecte que consistia en la construcció d’un hotel amb 15 suites de luxe. Un programa que no va eixir endavant per l’informe desfavorable de l’arquitecte municipal que va considerar llavors que “el projecte contenia una llarga llista d’errors tècnics”.

Ara, no obstant això, el ple ha donat llum verda mitjançant l’homologació del pla amb el nou PGOU del 2003 i O’Riordan ha tingut més sort que Julio Iglesias a Benigembla. Pel que fa a això, el batle va comentar que “és un simple tràmit” mentre que el portaveu de CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va afirmar que “és un dels projectes menys agressius amb el medi” criticant no obstant això la política urbanística del PP. Finalment, el punt va eixir endavant amb els vots a favor de PP, PSOE, PSI i els vots en contra de CIBE-Bloc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?