General

Les dones de la Marina Alta aposten per la dansa del ventre per a cuidar els seus cossos

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 9 de març de 2008:

Les seues classes s’imparteixen a diferents pobles, entre elles el seu poble residencial, Benissa, juntament amb Teulada-Moraira i Calp on desenes de veïnes es dirigeixen unes hores cada setmana per a beneficiar-se dels efectes d’una dansa que perdura a pesar dels milers d’anys i que no es resisteix a cap dona que s’ho propose, ja que no importa ni l’altura, ni el pes, ni l’edat, com es pot comprovar si s’acudeix a una de les seues classes en què s’ensenya des de xiquetes fins a dones de seixanta anys.

I és que cada dia les dones de la Marina Alta aposten mes per practicar la dansa del ventre per a conservar-se en bon estat físic, segons comenta la professora benissera, Vicky Ruiz.

Les alumnes canvien els fàrmacs i receptes miraculoses per a cuidar la seua figura per unes hores de moviment de malucs per a sentir-se molt millor.

Elasticitat

Amb la dansa oriental es guanya elasticitat i flexibilitat, els cicles menstruals poden regular-se i disminuir els molests dolors, s’evita incontinència urinària amb l’edat i els problemes articulars.

Fins i tot, i com es demostra ja en les classes de part, l’exercitació dels músculs pèlvics ajuda les embarassades a alleujar els dolors, és el cas d’una de les seues alumnes, Maite Sebastián, que a punt de donar a llum, segueix movent els seus malucs com el primer dia, uns coneixements que li passarà a la seua filla Aixa, que naixerà en uns dies.

Sebastián assegura que practica aquesta dansa des de fa cinc anys i després de la seua recerca per aprendre ball individual “ara que estic embarassada, enfortisc la meua autoestima i he millorat la meua elasticitat que em beneficiarà en el moment del part, per això no dubtaré en impartir-li aquests coneixements a la meua xiqueta quan cresca”.

El ball arribà a la vida de Ruiz després d’estudiar durant la seua infància dotze anys ballet, ja que la dansa oriental estava prohibida a Espanya, i fins fa quinze anys no la va poder practicar. Ara, i veient els resultats obtinguts comenta “tota dona hauria de dedicar unes hores cada setmana a aquest ball on a més d’enfortir la nostra autoestima, apartar les nostres pors i temors, ens fa sentir més belles i femenines”.

A més “aquesta és la dansa de la fertilitat, jo no sé si casualment o no, però moltes de les meues alumnes han quedat embarassades en aquest temps”, comenta la professora resident a Benissa. Les alumnes de Vicky Ruiz també participen en molts esdeveniments com poden ser les fires medievals de diferents pobles per a mostrar les seues habilitats.

Ella està disposada per tal que totes les interessades acudisquen a alguna de les seues classes en l’antic IES Josep Iborra, on si proven “segur que repeteixen”, comenta convençuda.

Al so de la música oriental més ancestral, les dones cuiden del seu cos per al futur.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?