General

Les cinc mesures de l’Ajuntament de Benissa per a fer front a la sequera

Un dels nous telecomptadors d'aigua

L’Ajuntament de Benissa és molt conscient de la delicada situació de sequera que està patint el municipi i la comarca en general. La més accentuada de les últimes dècades.

El municipi es proveeix dels aqüífers situats a Benissa, Benigembla i Benidoleig que depenen i es recarreguen directament de les precipitacions. Unes pluges que no es produeixen de manera considerable des d’abril de 2022.

Davant aquest escenari, des del departament d’Aigües que dirigeix el batle de Benissa, Arturo Poquet, fa mesos que posen en marxa diverses mesures. Fa uns dies es va presentar la campanya de sensibilització i conscienciació “Tanca l’Aixeta” a través de les xarxes socials, les escoles del municipi i el repartiment de fullets informatius pels comerços del poble perquè la ciutadania puga tindre accés a consells útils per al dia a dia. També es distribuiran en les oficines de Turisme Benissa i les agències de lloguer vacances durant la temporada d’estiu.

Una altra de les mesures que s’està duent a terme és el canvi d’al voltant 5.000 comptadors a telecomptadors que permeten realitzar una lectura cada hora i conéixer el patró de comportament del consum d’aigua. Aquesta acció, finançada amb fons europeus, suposa una inversió de 322.000 €.

El departament d’Aigües ja està fent ús d’aquestes dades que es revisen diàriament i en temps real per a detectar possibles fuites internes o consums elevats. En els casos que s’estan detectant, les persones encarregades de la lectura de comptadors estan avisant casa per casa perquè no es malbarate l’aigua. D’aquesta manera es podrà estalviar entre un 10 i 15% en el consum domèstic.

Una altra de les mesures que ha pres recentment l’Òrgan Gestor de Platges ha sigut mantindre tancats els rentapeus de la platja La Fustera i la Cala Baladrar durant la temporada d’estiu.

Així mateix, la mercantil pública Benissa Impuls, responsable de la neteja viària i el manteniment de jardins, utilitza aigua depurada per a la neteja de carrers i el reg de jardins municipals.

Aigües Benissa ha volgut destacar la importància de respectar l’actual Reglament municipal d’Aigües que, entre altres, prohibeix expressament l’ús d’aigua potable per al reg de jardins o per a omplir les piscines particulars.

“Som molt conscients de la importància d’aplicar mesures per a l’estalvi d’aigua. Cada gota compta i més amb la situació de sequera actual. És important que entenguem que, si fem les coses bé, podem estalviar-ne fins a un 50%”, ha destacat Arturo Poquet, batle de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?