General

L’equip de Benissa queda campió del Torneig Comarcal d’Escacs per equips

Els jugadors de l'equip d'escacs de Benissa
Els jugadors de l’equip d’escacs de Benissa

En un ambient de màxima esportivitat, dissabte passat 23 de juliol, es va celebrar el XXIV Campionat d’Escacs per Equips de la Marina Alta, en la Casa de Cultura de Calp. Un total de 19 equips amb 76 jugadors d’escacs de les poblacions de la Marina Alta i el de la Illa de Benidorm com a club convidat, van participar en aquest torneig que comptava amb dues categories: absoluta i sub 12.

En la categoria absoluta, on participaven jugadors molt experimentats juntament amb algunes joves promeses és on més emocions i tensions es van donar, enfront d’un ambient de convivència i entreteniment que es gaudia en la categoria aleví on els més xicotets entre partida i partida de competició no deixaven de jugar entre ells. A destacar com no podria ser d’una altra manera, en aquest respectuós esport, el bon comportament de tots els jugadors d’escacs, respectant als adversaris i felicitant als guanyadors.

En finalitzar aquesta gran manifestació dels escacs en la Marina Alta, va resultar el primer equip de Benissa, format pels jugadors Paco Rubio, Roland Huylebroeck, Dani Cavero i el jove d’11 anys Toni Bertomeu, clar guanyador del Campionat, seguit del primer equip de Calp i en tercer lloc el primer equip del Xàbia empatat a punts amb el Marina Alta de Dénia.

El podi dels menors de 12 anys va ser per a l’equip de la Illa de Benidorm, seguit del Xàbia i en tercer lloc el Benissa. Al llarg d’aquesta categoria es va poder comprovar els finals apresos en les classes que han rebut a càrrec dels diversos clubs de la comarca, on l’escac i mat pastor i el de l’escala es van mostrar un gran nombre de partides realitzades.

El lliurament de premis va ser a càrrec de la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calp, comptant amb un moment especial, atès que els membres de l’equip sub 12 del Club de Benissa que havien quedat en tercer lloc van convidar a la resta de menors del club al fet que s’uniren a ells en el lliurament per a gaudir del seu trofeu, demostrant que aquest esport és un meravellós vincle d’unió.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?