General

L’educació viària ix al carrer a Benissa: L’alumnat consciencia als qui aparquen malament

L'alumnat del CEIP Pare Melchor durant l'activitat d'educació viària
L’alumnat del CEIP Pare Melchor durant l’activitat d’educació viària

El programa d’educació viària dut a terme per la policia local de Benissa segueix avant amb una nova activitat, realitzada ahir divendres 15 de febrer. L’alumnat del CEIP Pare Melchor ha posat en pràctica els coneixements adquirits en els últims dies, a través d’una eixida pels carrers.

L’objectiu d’aquesta activitat se centra, d’una banda, “a generar bons hàbits i conductes positives”, indiquen des de la policia local, i per una altra “conscienciar a persones majors” que estacionen de forma indeguda. D’aquesta manera, l’alumnat ha identificat els senyals informatius, de perill, obligació i prohibició, així com les marques viàries de la calçada.

A més, davant la presència de vehicles mal estacionats, els xiquets i xiquetes participants han emplenat un document a manera de “denúncia moral”, raonant en eixa denúncia perquè els vehicles es trobaven estacionats indegudament, i a qui perjudiquen quan s’aparca de forma incorrecta. Les persones advertides han reconegut el seu error i han avançat el seu propòsit d’esmena, conscients que causen molèsties a la resta de la ciutadania que utilitza les vies públiques. L’alumnat ha realitzat la pràctica amb un jupetí groc reflector i amb la indicació de “POLICIA ESCOLAR BENISSA”, un material cedit per l’asseguradora Unión Alcoyana.

Aquesta nova proposta d’educació viària ja ha iniciat, a més, el lliurament d’un pamflet dirigit a les famílies, instant que s’ajude a reforçar l’aprés en la classe i al carrer. Aquesta formació es reprendrà la setmana que ve per a l’alumnat del CEIP Manuel Bru. En els pròxims mesos la policia local de Benissa portarà avant altres accions d’educació viària dirigides a l’alumnat de secundària i també a persones majors.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?