General

L’Ajuntament sol·licita una subvenció per a la millora de l’enllumenat a l’eixample de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha sol·licitat una subvenció per a realitzar la inversió anomenada “Millora de l’enllumenat de la zona de l’Eixample de Benissa”, que té un cost previst de 75.000 euros.

La subvenció, que s’ha demanat al 95%, és a dir, 71.250 euros, s’ha sol·licitat a la Diputació d’Alacant, dins del Pla Provincial d’Estalvi Energètic 2012-2013. Amb aquesta subvenció, a l’Ajuntament de Benissa només li quedarà posar el 5% del cost, 3.750 euros, per al projecte de la millora de l’enllumenat per a l’any 2013.

Amb la realització d’aquesta millora de l’enllumenat públic, es pretén reduir la potència instal·lada i, amb això, es reduirà un 15% del consum d’energia. Per a això, s’utilitzaran llums electrònics de tecnologia LED i sodi. També s’instal·laran dispositius reductors del flux lluminós dels llums durant les hores de la nit que, a la seua vegada, disminuiran un 30% el consum. Finalment, es col·locaran uns rellotges astronòmics que permetran regular i gestionar l’enllumenat de manera perfecta, aconseguint una reducció del 12% del consum d’energia de l’enllumenat públic.

Amb tot això nomenat anteriorment, es preveu un descens del 57% del consum i despesa d’energia final.

Segons ha comentat el regidor d’Urbanisme, Arturo Poquet, “només tenen accés a aquesta subvenció els municipis com Benissa, que formen part del Pacte de Batles i que, a més, té aprovat el pla d’acció, pel qual es compromet en vista a l’any 2020, a reduir un 20% les seues emissions i que el 20% de l’ús d’energia siga mitjançant energies renovables”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?