General

L’ajuntament inicia una campanya de conscienciació ciutadana per a retirar els excrements canins de la via pública

Campanya contra els excrements de gos a Benissa
Campanya contra els excrements de gos

Des de hui fins al 10 de març es proposaran distintes activitats per a aconseguir millorar la imatge del poble, incloent una campanya als mitjans institucionals fins als avisos de la policia local, que revisarà que els propietaris de les mascotes porten la bossa per a recollir els excrements, informarà de la campanya i confirmarà que els animals estan identificats amb xip. Una volta donada la informació, a partir de l’11 de març es sancionarà a tota aquella persona que no complisca la normativa de recollir la caca.

Benissa, més neta i també més saludable. Aquest és l’objectiu de la nova campanya per a concienciar les persones que tenen mascota i que no compleixen amb la seua responsabilitat d’arreplegar els excrements canins, quan els animals fan les seues deposicions a la via pública.

A partir de hui, en col·laboració amb les regidories de Sanitat i Benissa Impuls, s’enceta una campanya per a informar als propietaris i propietàries de gossos de les conseqüències de no fer cas de les normatives. Tot i que la majoria de la ciutadania té una conducta exemplar, s’ha detectat un augment del nombre d’excrements abandonats de mascotes als carrers i parcs de la població.

A més de generar un problema d’imatge en el poble, causa una major preocupació els problemes que poden causar els excrements abandonats a la via pública, relacionats amb la salut dels veïns i les veïnes, ja que creen un focus de transmissió de malalties infeccioses, incloent possibles danys físics a causa de relliscades i caigudes fortuites.

La campanya estarà fortament recolzada pels efectius de la policia local, els quals informaran a totes aquelles persones que estiguen pasejant amb les seues mascotes. A partir de l’11 de març es podrà sancionar els propietaris i propietàries que no arrepleguen les caques de les seues mascotes, amb multes màximes de fins a 750 €, tal i com contemplen les ordenances a l’efecte.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?