General

L’Ajuntament es reunirà amb els Bombers per a valorar noves accions amb les quals extingir la combustió en la zona de compostatge

Acció conjunta dels bombers i Benissa Impuls
Acció conjunta dels bombers i Benissa Impuls

L’Ajuntament de Benissa ha fixat una reunió amb els responsables del Consorci de Bombers Comarcal durant aquesta mateixa setmana. L’objectiu és posar damunt de la taula noves accions amb les quals poder avançar en l’extinció de les flames que, en baixa intensitat, segueixen combustionant les restes de poda que es van incendiar en la zona de compostatge de l’Ecoparc el passat 14 de setembre.

Des del primer moment en què es va detectar l’incendi, l’Ajuntament ha seguit les instruccions indicades pels bombers del Parc de Dénia, els quals a causa de les condicions de l’incendi han optat per deixar que seguisca cremant-se el principal munt de restes vegetals, realitzant accions conjuntes amb el personal de Benissa Impuls i amb Protecció Civil en moments determinats (sufocant amb aigua els munts que encara seguien en combustió i realitzant diversos carrils amb els citats apilaments de restes de poda a través del treball de maquinària pesant), després de fitar i controlar el foc als pocs dies d’iniciar-se.

Aquestes accions s’han seguit duent a terme durant la setmana passada i també durant ahir i hui, després d’unes jornades de preemergència per pluja. Tal com ja es va informar setmanes enrere, els Bombers indiquen que si es manipula novament el material incendiat s’oxigena més i més es combustiona, generant més fum de l’existent, descartant, a més, tirar més aigua per a evitar conseqüències ambientals problemàtiques. A més d’aquestes accions, la pròxima reunió cercarà valorar noves alternatives per a coordinar treballs per a avançar en l’extinció definitiva de la combustió en el principal munt que encara crema a baixa intensitat, tractant de minimitzar el fum, ja de caràcter residual encara que percibible en aquests moments a causa de la combustió i principalment en moments de major vent.

Cal recordar que en l’últim any s’ha duplicat i quasi triplicat l’entrada de restes vegetals a causa que tant Calp com Teulada han estat abocant en els últims mesos les seues restes vegetals a Benissa, per tindre ja les seues zones d’abocament de restes vegetals al límit de la seua capacitat. Finalment, el 14 de setembre Benissa va patir aquest incendi per combustió espontània, un motiu que ja ha succeït en els últims anys a Pedreguer, Xàbia o Ondara, i fa escasses setmanes també a Dénia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?