General

Els bombers recomanen no realitzar més accions en l’incendi a l’Ecoparc

Tasques contra l'incendi a l'ecoparc de Benissa
Tasques contra l’incendi a l’ecoparc

El Consorci de Bombers ha notificat a la direcció de Benissa Impuls que no és recomanable realitzar més accions, més enllà del control i la revisió de la combustió actual, que continua a baixa intensitat i confinat en la zona de compostatge, on es troben les restes vegetals. És a dir, que es deixe cremar el que ja s’està cremant a baixa intensitat.

Els bombers indiquen que si es manipula més el material incendiat “més s’oxigena i més combustió hi ha”, descartant, a més, tirar més aigua per tal d’evitar “conseqüències ambientals problemàtiques”. Tant Benissa Impuls com els bombers estan contínuament revisant el que resta de foc i si calguera canviar el criteri s’avisarà amb immediatesa als responsables de la mercantil de Benissa.

Des de l’Ajuntament de Benissa es demana a totes aquelles persones treballadores de la zona del polígon industrial La Pedrera que continuen realitzant les seues tasques habituals amb normalitat, conscients que l’emissió de fum pròpia de l’incendi pot dificultar el treball en moments determinats. Si la situació de l’incendi canvia per indicació dels bombers, l’equip humà de Benissa Impuls està preparat per a procedir en les accions que siguen necessàries, tal com es va realitzar al llarg del cap de setmana, on es van sufocar els muntons que encara seguien en combustió, realitzant diversos carrils amb els citats apilaments de restes de poda a través del treball de maquinària pesant.

L’incendi en la zona de compostatge de l’Ecoparc va protagonitzar un debat en l’últim ple celebrat ahir a l’Ajuntament, amb la pregunta del portaveu del PP, Arturo Poquet, interessant-se pels motius de l’incendi i assenyalant que no tan sols hi havia restes vegetals que es van cremar. Abel Cardona, batle de Benissa i President de Benissa Impuls, va contestar que “no és cert que hi haguera deixalles, és la zona d’abocament de restes vegetals”, un espai on aquests materials vegetals ja estan prèviament separats d’altres tipus de residus plàstics, fusta o altres.

Cardona va respondre també a la pregunta de quins eren els motius pels quals es va originar l’incendi: “Des del Consorci de Bombers de Dénia ens diuen que l’incendi es va originar per combustió espontània” derivada de les altes temperatures assolides pel material en procés de compostatge, un motiu en el qual també coincideixen des de la gerència de Benissa impuls.

El batle va explicar que l’actual situació de la zona de compostatge de restes vegetals “no és l’habitual”, ja que “en l’últim any s’ha duplicat i quasi triplicat l’entrada de restes vegetals”. Els motius, va dir, són que tant Calp com Teulada, on la pedrera va quedar clausurada pel Seprona, “vénen a abocar a Benissa”. Abel Cardona va remarcar que “aquest problema no és exclusiu de Benissa, i ja ha passat a Pedreguer, Xàbia o Ondara”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?