General

L’Ajuntament d’Alacant licita l’exhumació de 7 fosses del seu cementeri on podrien trobar-se 3 represaliats benissers que van ser afusellats

Imatge del Cementeri municipal d'Alacant
Imatge del Cementeri municipal d’Alacant

L’Ajuntament d’Alacant ha adjudicat per 133.000 euros, i amb la col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica, els treballs d’exhumació de set fosses de represaliats pel franquisme que es troben al cementeri municipal de la ciutat.

Els treballs tenen molta importància també a la Marina Alta, ja que després de ser empresonats en concloure la Guerra Civil en camps de concentració o presons properes van ser traslladats a Alacant, on se’ls va sotmetre a consells de guerra i van ser afusellats i soterrats al cementeri de la ciutat.

El fet que els afusellats pertanyeren a partits republicans o d’esquerres es considerava un agreujant per a la seua condemna. Els benissers que es trobarien en aquestes fosses són els següents:

Andrés Ivars Planelles. Afusellat el 12/3/1940. Ubicació: Fossa XXVII. Llaurador de 35 anys. PCE
Pedro Martínez Soliveres. Afusellat el 12/3/1940. Ubicació: Fossa XXVII. Mecànic de 41 anys. PCE
Pompilio Llopis Ivars. Afusellat el 12/3/40. Ubicació: Fossa XXVII. Treballadors de 43 anys. Izquierda Republicana i després PCE.

S’espera que la memòria final amb el resultat de l’exhumació es faça pública al gener de 2023.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?