Cultura

La Universitat d’Alacant inclou les dades de 228 benissers i benisseres represaliats pel règim franquista

Voluntaris del Batalló Alicante Rojo damunt d'un autobús de la Unió de Benissa davant la Casa Feliu
Voluntaris del Batalló Alicante Rojo damunt d’un autobús de la Unió de Benissa davant la Casa Feliu

La base de dades dels represaliats pel règim franquista a la província d’Alacant acaba d’incloure les dades dels benissers i benisseres afectats, tant dels veïns del poble com dels benissers que residien en altres municipis. El projecte, que compta amb el suport de la Universitat d’Alacant i està coordinat per l’historiador Francisco Moreno Sáez, compta amb més de 15.000 fitxes de persones represaliades de la província.

En el cas de Benissa ha sigut possible recollir la informació de 223 homes i 5 dones que van patir aquesta represàlia, i que ara és de fàcil accés gràcies al resultat del treball dels historiadors benissers Robert Llopis i Sendra, i Luís Botella i Ivars; així com del mateix Francisco Moreno Sáez, el qual ha recollit també informació a tota la província.

Es pot accedir en aquest enllaç a la base de dades de represaliats pel franquisme a la província d’Alacant.


Comentaris a la notícia

Joan Josep Cardona Ivars

Podeu completar la informació amb la lectura del treball "La repressió durant la Guerra Civil a la Marina Alta" de Teresa Ballester Artigues que es publica en el darrer numero de "Aguaits" revista de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta. (Num. 37-38. 2017). Les fitxes que treballa la doctora Ballester tenen, en alguns casos, una informació més detallada.


Voleu deixar un comentari a la notícia?