General

L’Ajuntament acudeix a Brusel·les per a trobar noves fonts de finançament europeu

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benissa, José María Serna, ha viatjat a Brussel·les per a reunir-se amb el director general de la Delegació del País Valencià a Brussel·les, Juan Manuel Revuelta. Durant la seua visita, Serna ha pogut conèixer de prop les possibilitats de finançament que la Unió Europea disposa per a pobles com Benissa per al període financer 2008- 2013.

En concret, el regidor s’ha mostrat interessat a participar en projectes europeus en matèria de medi ambient i aigua per a la pròxima convocatòria del programa de la Comissió Europea Life +, en què el País Valencià és capdavanter a Europa, o Energia Intel·ligent per a Europa, l’eina de la UE per a promoure energies alternatives i mediambientalment sostenibles.

Així mateix, Serna ha estat assessorat per tècnics de la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea (FCVRE) sobre com presentar projectes en altres programes com INTERREG IVC, de cooperació interregional; Seté Programa Marc, d’innovació o assumptes socials. També ha recollit informació sobre les possibilitats que Europa ofereix a l’hora de formar els joves, com Eurodyssé, Erasmus o les beques Leonardo da Vinci i ha participat en els seminaris sobre la nova directiva sobre l’ús dels pesticides i sobre el desafiament del carboni, que han tingut lloc en la seu del Consell a Brussel·les.

Revuelta ha ressaltat la importància que té que els municipis acudisquen a Brussel·les per a poder conèixer de primera mà les possibilitats de finançament que ofereix la Unió Europea i “de participar en projectes europeus juntament amb altres regions i municipis de tota Europa”.

Després de lloar la tasca realitzada des de de el Consell per a la captació de fons europeus, el regidor benisser ha qualificat la visita de molt satisfactòria i ha assenyalat que des de l’Ajuntament “seguirem treballant perquè el nostre poble obtinga finançament europeu i puga optar a ajudes que beneficien directament els nostres ciutadans”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?