General

La Xarxa de Dones de la Marina Alta premia a Mª del Mar Esquembre Cerdà i el Col·lectiu de Dones “Femme Força” de Pedreguer i Verger

Mª del Mar Esquembre
Mª del Mar Esquembre

La Xarxa de Dones de la Marina Alta atorgarà els Premis 8 de març 2017 a Mª del Mar Esquembre Cerdà i al Col.lectiu de Dones Femme Força de Pedreguer.

Els Premis 8 de Març de la Xarxa són lliurats anualment, des de 2002, a fi de reconèixer l’esforç de tantes dones que van obrint camins de llibertat i igualtat des de diferents àmbits, així mateix tenen l’objectiu de fer visible el continu i incansable treball de les dones en la història.

Els premis es lliuraran el dijous dia 2 de març en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona.

RESSENYES DE LES PREMIADES

Mª DEL MAR ESQUEMBRE CERDÀ

Professora Titular de Dret Constitucional a la Universitat d’Alacant. Cofundadora de la Red Feminista de Dret Constitucional. Subdirectora del Centre d’Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant (CEM). És Directora del Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de l’Àrea de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant. És articulista en el Diari Informació d’Alacant, amb secció especialitzada en temàtica d’igualtat de dones i homes. Participa en nombrosos congressos i cursos sobre igualtat. Ha dirigit cursos i seminaris relacionats amb temes de ciutadania, immigració i estudis de gènere en l’àmbit del dret constitucional. Autora de diferents publicacions sobre el dret constitucional i la seva interrelació amb els estudis de gènere, ciutadania i immigració.

COL.LECTIU DE DONES “FEMME FORÇA” DE PEDREGUER i VERGER

Creat a febrer de 2014, el Col.lectiu Femme Força és un grup de dones joves que s’incorporen a la lluita feminista per continuar el treball sobre la igualtat que encetaren moltes dones abans d’elles, per denunciar la desigualtat i la pèrdua de drets a la que els poders polítics i econòmics estan abocant a moltes dones i col·lectius desafavorits. En els 3 anys d’activitat el col.lectiu ha demostrat el seu dinamisme organitzant concentracions mensuals contra la violència masclista, xarrades, exposicions, la campanya “No és NO” contra la violència en festes, i ha col.laborat amb altres grups feministes en manifestacions i actes diversos per la igualtat.

ACTES COMMEMORATIUS DEL DIA DE LA DONA

Amb el lema “FEMINISME: TRENCANT MURS, OBRINT FORNTERES”, la Xarxa de Dones de la Marina Alta celebrarà el dijous 2 de març els següents actes:

19,30h Concentració-Manifestació comarcal. Eixida des de La Glorieta de Dénia fins al  final de Marques de Campos, on es llegirà el manifest del Dia de la Dona.

21h Sopar Comarcal de Dones i lliurament de Premis 8 de Març 2017 al restaurant los Arcos de Pedreguer. (Reserva de tiquets xarxadones@gmail.com).


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?