General

La Seu Universitària de Benissa acull l’exposició “Espècies, l’univers del sabor” i conferències sobre els herberos i les coques i minxos

Cartell de l'exposició
Cartell de l’exposició

Una mostra de l’exposició “Espècies: l’univers del Sabor” organitzada per la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, podrà visitar-se des de l’11 de novembre al 28 de febrer en la Seu Universitària de Benissa.

L’exposició ensenya com les herbes culinàries i espècies malgrat la seua aparença insignificant, la seua minsa grandària i l’escàs valor econòmic que posseeixen hui dia, han tingut gran poder a l’hora d’influir en la nostra història, ja que a més d’aportar caràcter i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials. L’exposició ha comptat amb l’assessoria científica del CIBIO i de l’Estació Biològica i Jardí Botànic de les Torretes.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, el dia 11 de novembre, a les 20.00 tindrà lloc la conferència “La recuperació dels tradicionals herberos”. Vanessa Martínez investigadora del CIBIO de la Universitat d’Alacant, parlarà sobre les plantes aromàtiques procedents de les muntanyes alacantines i ensenyarà de quina manera es combinen per a donar lloc a la varietat d’herberos que actualment posen punt final als menjars, però que tradicionalment han sigut preparats medicinals associats a malalties locals.

La conferència s’emmarca en el cicle de conferències “Seu Oberta” centrat en temàtica gastronòmica. Un cicle de conferències que, de la mà d’experts, realitzant un recorregut per la història de l’alimentació secundant-se en els nostres costums culinaris, en els nostres productes, la indústria agroalimentària i el paisatge relacionat amb aquesta.

Tanca aquest cicle el 25 de novembre la conferencia “Coques i Minxos, tradició gastronòmica” a càrrec del Pep Romany, propietari del restaurant coquería Pont Sec, que ens parlarà de com les coques constitueixen un destacat apartat gastronòmic del País Valencià.

Aquest cicle ha sigut organitzat per la Seu Universitària en col·laboració amb el Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia de la Facultat de Ciències.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?