General

La Regidoria de Cultura impulsa la col·locació d’un monument a Jaume I

Des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Benissa vol impulsar-se una proposta encaminada a commemorar el 800 aniversari del naixement del Rei Jaume I (concretament ha sigut el 2 de febrer d’enguany quan s’ha celebrat el huité centenari del naixement d’aquest rei). Aquesta proposta consisteix en la col·locació d’un monument del rei Jaume I a la plaça que porta el seu nom a Benissa, mitjançant un concurs d’idees que es farà públic pròximament.

Aquesta proposta arribarà en forma de moció al ple ordinari d’octubre, però en principi tots els grups municipals s’han manifestat a favor i la idea ha agradat molt entre tots els diferents grups municipals.

Xavi Tro, regidor responsable, també ha volgut avançar alguns dels actes que se celebraran enguany a Benissa per a commemorar el 9 d’octubre. Ha manifestat que “enguany no ha de ser un 9 d’octubre més, ha de ser un dia especial, ja que es commemora el 800 aniversari del naixement d’aquest rei. És just reivindicar un espai privilegiat al fundador del Regne de València en una data tan significativa com la d’enguany”.

Cal recordar que actualment Benissa, honra la figura del rei a la seua plaça principal, la plaça JaUme I, però no té una imatge o monument per a poder, per exemple, fer-li una ofrena floral cada 9 d’octubre.

Xavi Tro a més ha assenyalat que es realitzaran actes per a majors i xicotets, amb l’objectiu que els benissers coneguen millor la vida d’aquest rei, en un any en què ha estat declarat Any Jaume I.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?